Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόγραμμα Πληρωμών από 21 ΚΕΠ

28 Μάρτιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ.Απόστολος Ανδρεουλάκος και η Τράπεζα Πειραιώς κήρυξαν σήμερα από το ΚΕΠ Περιστερίου την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος Εγκατάστασης Συστημάτων Αυτοματοποιημένων Πληρωμών σε 21 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη τη χώρα....
Πρόγραμμα Πληρωμών από 21 ΚΕΠ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ.Απόστολος Ανδρεουλάκος και η Τράπεζα Πειραιώς κήρυξαν σήμερα από το ΚΕΠ Περιστερίου την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος Εγκατάστασης Συστημάτων Αυτοματοποιημένων Πληρωμών σε 21 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη τη χώρα.
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό στο ΚΕΠ Περιστερίου, η πολιτική ηγεσία του Υπ.Εσ.Δ.Δ.Α. τόνισε ότι στόχος του προγράμματος αυτού είναι η διεύρυνση των λειτουργιών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα οποία επιχειρούν να καλύψουν ολοένα και περισσότερες ανάγκες των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, επαναπροσδιορίζοντας το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες στον πολίτη.

Μέσω των μηχανημάτων αυτών, οι πολίτες μπορούν πλέον στα ΚΕΠ να πληρώνουν οφειλές τους προς ΔΕΗ, ΟΤΕ, να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), να αποπληρώνουν φορολογικές υποχρεώσεις προς το TAXIS, να πληρώνουν τέλη τηλεφωνίας προς εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Cosmote, Tellas), να ανανεώνουν το χρόνο ομιλίας του καρτοκινητού τους  (Cosmote, Vodafone, TIM, Q-telecom, Frog και MoMad) και να εξοφλούν πιστωτικές κάρτες του συνόλου των Ελληνικών Τραπεζών.

Οι προδιαγραφές για την εγκατάσταση των μηχανημάτων αυτών διαμορφώθηκαν μετά από πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη εντός ΚΕΠ, σε δείγμα 35.000 πολιτών. Με βάση τις προδιαγραφές αυτές, το Υπουργείο απευθύνθηκε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα. Οι προτάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων αξιολογήθηκαν από ειδική Επιτροπή και επελέγη η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία και μέσω της αρμόδιας διεύθυνσής της, winbank, υλοποιεί αυτό το πιλοτικό Πρόγραμμα.

Υποχρέωση της Τράπεζας Πειραιώς είναι, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση ηλεκτρονικής δημοσκόπησης, η οποία θα λαμβάνει χώρα μετά το τέλος της συναλλαγής και θα επιτρέψει στο Υπουργείο να καταγράψει τη γνώμη των πολιτών για το πρόγραμμα. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα αξιολογηθούν τόσο από το Υπουργείο όσο και από την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Κατά την πιλοτική φάση του προγράμματος, η Τράπεζα Πειραιώς θα αναλάβει πλήρως το κόστος για την εγκατάσταση και την ανάπτυξή του, χωρίς καμία επιβάρυνση για το Υπ.Εσ.Δ.Δ.Α.

Το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω ΚΕΠ:

                           ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Κ.Ε.Π. ΔΗΜΩΝ

  1. Αθηναίων (Πατησίων)
  2. Βύρωνα Νομ. Αθήνας.
  3. Περιστερίου Νομ. Αθήνας.
  4. Αμαρουσίου Νομ. Αθήνας.
  5. Καλλιθέας Νομ. Αθήνας.
  6. Κερατσινίου Νομ. Πειραιώς.
  7. Κερατέας Νομ. Ανατολικής Αττικής.
  8. Παλαιού Φαλήρου (Παράρτημα Αγίας Βαρβάρας) Νομ. Αθήνας
  9. Καλαμάτας Νομού Μεσσηνίας.
10. Χανίων Νομού Χανίων.
11. Λάρισας Νομού Λαρίσης.
12. Αγρινίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
13. Αλεξανδρούπολης Νομού Αλεξανδρούπολης.
14. Ορχομενού Νομού Βοιωτίας.
15. Σαπών Νομού Ροδόπης.
16. Ζαγοράς Νομού Μαγνησίας.
17. Νίκαιας  Νομού Λαρίσης.
18. Πετρούπολης Νομ. Αττικής.
19. Ειρηνούπολης Νομού Ημαθίας.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Κ.Ε.Π. Ν.Α.

1.  Ν.Α. Θεσσαλονίκης (Παράρτημα).
2.  Ν.Α. Ιωαννίνων.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης