Αποτελέσματα live αναζήτησης

Symantec: Περισσότεροι από 6 εκατ. υπολογιστές σε «δίκτυα ζόμπι»

24 Μάρτιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Δραματική αύξηση, της τάξεως του 29%, σημείωσε κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2006 ο αριθμός των ηλεκτρονικών υπολογιστών που μολύνθηκαν από κακόβουλα προγράμματα, με τον έλεγχό τους να έχει περάσει στα χέρια χάκερ εν αγνοία των χρηστών τους. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα ηλεκτρονικής ασφάλειας της εταιρείας Symantec, ο αριθμός των επονομαζόμενων «υπολογιστών ζόμπι»...
Δραματική αύξηση, της τάξεως του 29%, σημείωσε κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2006 ο αριθμός των ηλεκτρονικών υπολογιστών που μολύνθηκαν από κακόβουλα προγράμματα, με τον έλεγχό τους να έχει περάσει στα χέρια χάκερ εν αγνοία των χρηστών τους. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα ηλεκτρονικής ασφάλειας της εταιρείας Symantec, ο αριθμός των επονομαζόμενων «υπολογιστών ζόμπι» σε όλο τον κόσμο υπερβαίνει πλέον τα 6 εκατ. Οι εν λόγω υπολογιστές αποτελούν τμήματα ευρύτερων και καλά οργανωμένων «botnets», δηλαδή δικτύων μέσω των οποίων το οργανωμένο κυβερνοέγκλημα προωθεί ηλεκτρονικούς ιούς, spam μηνύματα και ηλεκτρονικές επιθέσεις πάσης φύσεως σε ανυποψίαστους χρήστες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η καλά οργανωμένη δομή του κυβερνοεγκλήματος ακολουθεί πλέον νέες και πιο αποτελεσματικές πρακτικές για την επίτευξη των στόχων του. Ετσι, παρά τη δραματική αύξηση του αριθμού των «υπολογιστών ζόμπι» παγκοσμίως, ο αριθμός των server μέσω των οποίων δέχονται εντολές εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 4.700, έχοντας σημειώσει σημαντική μείωση της τάξεως του 25%. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η χώρα μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι περισσότερες ηλεκτρονικές επιθέσεις είναι οι ΗΠΑ με ποσοστό 31%, ενώ ακολουθούν η Κίνα με 10% και η Γερμανία με 7%. Το υψηλότερο ποσοστό μολυσμένων υπολογιστών πάντως εμφανίζει η Κίνα με 26%. Η αύξηση των χρηστών του Internet στην Κίνα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, εκτιμάται ότι έχει συμβάλει επίσης και στη σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών επιθέσεων που καταγράφονται.

Ένα ακόμη σημαντικό εύρημα που επισημαίνεται στην έρευνα της Symantec είναι και αυτό του εμπορίου των κλεμμένων δεδομένων μέσω Internet στους κόλπους των χάκερ. Η εταιρεία επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι ενώ ο κλεμμένος αριθμός μίας πιστωτικής κάρτας στοιχίζει μόλις ένα δολάριο, ενώ η τιμή για μία κλεμμένη ταυτότητα ή έναν τραπεζικό λογαριασμό κυμαίνεται μεταξύ 14 και 18 δολαρίων.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης