Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΕΒ: Χωρίς ασφαλιστικές εισφορές οι υπερωρίες

20 Μάρτιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ευελιξία στη ρύθμιση του ωραρίου εργασίας και υποβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων προτείνουν οι βιομήχανοι...
Ευελιξία στη ρύθμιση του ωραρίου εργασίας και υποβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων προτείνουν οι βιομήχανοι

Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές της υπερωριακής απασχόλησης και αμοιβής, μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του ωραρίου εργασίας και να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χ. Κυριαζής κατά τη διάρκεια συνάντησης που οργάνωσε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που ενθαρρύνει η Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της «Πράσινης Βίβλου».

Στον διάλογο αυτό συμμετέχουν οι εργοδοτικές οργανώσεις, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό, όχι όμως και η ΓΣΕΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον ΣΕΒ, υπέρ της προσαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, τάχθηκε και ο πρόεδρος των εμπόρων Δ. Αρμενάκης ενώ επιφυλακτικότητα σχετικά με τους στόχους της μεταρρύθμισης διατύπωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος.

Ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης κάλεσε τους εκπροσώπους των συνδικάτων να δουν τον διάλογο «ως ευκαιρία και όχι ως απειλή». Ο υπουργός υποστήριξε την ανάγκη εισαγωγής κινήτρων για τους εργοδότες αλλά και τους εργαζομένους, ώστε να αποθαρρύνεται η αδήλωτη εργασία και ταυτόχρονα απέκλεισε το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν τα όρια των ομαδικών απολύσεων. Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας που συμμετείχε στη συνάντηση κάλεσε τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους «να κάνουν υπερβάσεις» γιατί «όλοι έχουμε την υποχρέωση να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις που υπονομεύουν τις προοπτικές της οικονομίας και της κοινωνίας».
Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης