Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΑΕΔ: Επιδόματα ανεργίας με πόρους του ΛΑΕΚ για την πρόσληψη 20.000 ανέργων

  • Με τα επιδόματα ανεργίας και τους πόρους που προορίζονται για την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης από εισφορές υπέρ του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), τις οποίες καταβάλλουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι...

Με τα επιδόματα ανεργίας και τους πόρους που προορίζονται για την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης από εισφορές υπέρ του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), τις οποίες καταβάλλουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ την πρόσληψη 20.000 επιδοτούμενων ανέργων σε επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι 25 άτομα.

Την απόφαση να επιχορηγηθούν με 170 εκατ. ευρώ οι επιχειρήσεις για να προσλάβουν για 24 ή 30 μήνες επιδοτούμενους άνεργους ανακοίνωσε χθες, ο διοικητής του ΟΑΕΔ παρά την αντίθετη γνώμη ΣΕΒ και ΓΣΕΕ (εκπρόσωποί της, ζητώντας να μην δεσμευτούν τόσοι πόροι όταν για τους άνεργους άνω των 50 από φθίνοντες κλάδους διατίθενται 30 εκατ., αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ καταγγέλλοντας τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκη για προειλημμένες αποφάσεις). Το πρόγραμμα -που θα τεθεί σε εφαρμογή με απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης- προβλέπει τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας και την επέκταση της επιχορήγησης από 12 σε 24 ή 30 μήνες.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος ο εργοδότης θα λαμβάνει ως επιχορήγηση ίσο ποσό με το τελευταίο επίδομα ανεργίας που έχει εγκριθεί για τον άνεργο (349,50 ευρώ που από την 1η Μαϊου θα αυξηθεί σε 367,50) και θα τον αμείβει όπως αμείβει και τους άλλους εργαζόμενους της ίδιας ειδικότητας καταβάλλοντας και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης