Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο μισό οι πραγματικές ταχύτητες των ADSL

14 Μάρτιος 2007
  • ημαντικότερα μικρότερες σε σχέση με τις ονομαστικές είναι οι ταχύτητες σύνδεσης στο Internet μέσω ADSL που απολαμβάνουν οι Έλληνες χρήστες, ενώ υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας. Αυτά είναι δύο από τα βασικά συμπεράσματα μίας...
Σημαντικότερα μικρότερες σε σχέση με τις ονομαστικές είναι οι ταχύτητες σύνδεσης στο Internet μέσω ADSL που απολαμβάνουν οι Έλληνες χρήστες, ενώ υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας. Αυτά είναι δύο από τα βασικά συμπεράσματα μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έρευνας που πραγματοποίησε το γνωστό περιοδικό PC World με στόχο να καταγράψει τις πραγματικές ταχύτητες ευρυζωνικής σύνδεσης.

Αν και όλοι οι πάροχοι αναφέρουν ότι η ταχύτητα που προσφέρουν είναι ονομαστική και ότι ο συνδρομητής θα έχει την καλύτερη δυνατή ταχύτητα τη δεδομένη στιγμή, πολλοί χρήστες επιλέγουν με βάση την ονομαστική σύνδεση και περιμένουν να την έχουν, ή έστω να είναι λίγο μικρότερη. Ομως, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική όπως φαίνεται από την έρευνα του PC Word, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ Νοεμβρίου 2006 - Ιανουαρίου 2007 οπότε και έγιναν πάνω από 100.000 μετρήσεις από 3.384 χρήστες σε όλη τη χώρα που χρησιμοποίησαν μία ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή που ήταν ελεύθερη για «κατέβασμα» από το site του περιοδικού (www.pcw.gr).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο σύνολο της επικράτειας, οι μέσοι όροι των πραγματικών ταχυτήτων, όπως προκύπτουν από την έρευνα, μεταξύ 50%-65% της ονομαστικής ταχύτητας σύνδεσης. Συγκεκριμένα, για τις συνδέσεις στα 768 Kbps, ο μέσος όρος της ταχύτητας ήταν 484 Kbps (63% της ονομαστικής ταχύτητας), για τις συνδέσεις των 1024 Kbps τα 552 Kbps (54%) και για τα 2048 Kbps ήταν 1042 Kbps (51%).

Μεταξύ άλλων, από την έρευνα προέκυψε ότι υπάρχουν ολόκληρες γεωγραφικές περιφέρειες στις οποίες καταναλωτές πληρώνουν για σύνδεση 1Mbps και στην πράξη απολαμβάνουν χειρότερες υπηρεσίες από συνδρομητές των φθηνότερων συνδέσεων 768kbps άλλων περιοχών.
Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης