Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 3 του Ν.3982/2011

18 Δεκέμβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
ΕΠΑΝ ΙΙ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εκδίδουσα Αρχή: Γενική Διεύθυνση Εφαρμογής Κανονισμών, Υποδομών και Ελέγχου.
Διεύθυνση :  Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων

Περίληψη

Η ΓΓΒ προτίθεται να επιλέξει με βάση τις διατάξεις του Π.. 118/2007, Ανάδοχο για το έργο «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 3 του Ν.3982/2011».

Σκοπός του επιχειρησιακού σχεδίου είναι ο προσδιορισμός των Περιφερειακών Ενοτήτων της Επικράτειας όπου καθίσταται απαραίτητη η κατά προτεραιότητα ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων καθώς και του αριθμού, της έκτασης και των τύπων των Πάρκων αυτών.

Αναλυτικότερα, σκοπός του είναι επίσης ο προσδιορισμός στην Επικράτεια των Άτυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων με άθροισμα των επιφανειών κάλυψης των δομημένων γηπέδων μεγαλύτερο του 15% της συνολικής οριοθετούμενης εκτάσεως και συνολικής οριοθετούμενης εκτάσεως άνω των 50 στρεμμάτων, των οποίων καθίσταται απαραίτητη η κατά προτεραιότητα εξυγίανση - οργάνωσή τους, καθώς επίσης, ο προσδιορισμός των Περιφερειακών Ενοτήτων της Επικράτειας όπου καθίσταται απαραίτητη η κατά προτεραιότητα ανάπτυξη Επιχειρηματικών/Εμπορευματικών Πάρκων Εφοδιαστικής Εθνικής Εμβέλειας και Επιχειρηματικών Πάρκων Επιχειρήσεων Εφοδιαστικής Αλυσίδας (logistics), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14 και 17 εδ.4 του Ν. 4302/2014 (ΦΕΚ 225/Α/8-10-2014) «Ρύθμιση Θεμάτων Εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις». Τα δεδομένα αυτά του σχεδίου θα είναι χρήσιμα στην Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας τόσο στη διαδικασία αδειοδότησης νέων Επιχειρηματικών Πάρκων όσο και στη διαδικασία χρηματοδότησής τους που αναμένεται κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.

Το έργο χωρίζεται σε έξι διακριτά υποέργα με τίτλους: «Χρήσεις γης», «Επιχειρηματικά Πάρκα», «Τεχνοπόλεις», «Επιχειρηματικά/Εμπορευματικά Πάρκα Εφοδιαστικής Εθνικής Εμβέλειας», «Επιχειρηματικά Πάρκα Εφοδιαστικής Αλυσίδας (logistics)», «Άτυπες Βιομηχανικές Συγκεντρώσεις»

Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον Ανάδοχο.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια Επιτροπή την 23/1/2015 και ώρα 11:30πμ.

Περιφέρειες:
Όλη η Ελλάδα

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, επί ποινή αποκλεισμού, έχουν:

α) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή συνεταιρισμοί, που έχουν επαγγελματική δραστηριότητα σε αντικείμενο συναφές με αυτό της παρούσας προκήρυξης και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) ή σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία  Δημοσίων Συμβάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία κυρώθηκε με το ν. 2513/1997.

β) Ενώσεις / Κοινοπραξίες των ανωτέρω υπό (α) που υποβάλλουν κοινή προσφορά. Οι Ενώσεις / Κοινοπραξίες δεν απαιτείται να περιβληθούν με ιδιαίτερη νομική μορφή, προκειμένου να υποβάλουν προσφορά. Τα μέλη αυτών των Ενώσεων / Κοινοπραξιών ευθύνονται, το καθένα, έναντι της αναθέτουσας αρχής, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον για την εκτέλεση του έργου. Σε περίπτωση κατά την οποία, εξαιτίας ανικανότητας για οποιοδήποτε λόγο ή ανωτέρας βίας, μέλος των Ενώσεων / Κοινοπραξιών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, κατά το χρόνο αξιολόγησης των προσφορών, τα υπόλοιπα μέλη συνεχίζουν να έχουν την ευθύνη ολόκληρης της κοινής προσφοράς, με την ίδια τιμή. Εάν η παραπάνω ανικανότητα προκύψει, κατά το χρόνο εκτέλεσης της σύμβασης, τα υπόλοιπα μέλη συνεχίζουν να έχουν την ευθύνη ολοκλήρωσης αυτής με την ίδια τιμή και τους ίδιους όρους. Τα υπόλοιπα μέλη της ένωσης και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις μπορούν να προτείνουν αντικαταστάτη ο οποίος πρέπει να πληροί τους όρους του διαγωνισμού. Η αντικατάσταση αξιολογείται, με την υποβολή σχετικών δικαιολογητικών, από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής και εγκρίνεται με απόφαση της αναθέτουσας αρχής.

Τα παραπάνω ημεδαπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του οικείου Επιμελητηρίου, ενώ, τα παραπάνω αλλοδαπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του οικείου Επιμελητηρίου του κράτους εγκατάστασής τους ή σε ισοδύναμες επαγγελματικές οργανώσεις.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί να συμμετάσχει σε ένα μόνο διαγωνιζόμενο σχήμα, είτε αυτοτελώς, είτε ως μέλος Κοινοπραξίας ή Ένωσης. Σε αντίθετη περίπτωση, αποκλείονται από το διαγωνισμό, τόσο το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, όσο και όλα τα διαγωνιζόμενα σχήματα στα οποία συμμετέχει το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Πληροφορίες: Κ. Σταθάκη.
Τηλέφωνο: 210-3893835.
Fax: 210-3893925.
Ε-mail: [email protected]


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης