Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φρένο στις παράνομες επιστροφές φόρου

8 Μάρτιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • «Μπλόκο στις παράνομες επιστροφές φόρου εισοδήματος με εικονικές φορολογικές δηλώσεις και πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, για τον τύπο, το περιεχόμενο,...
«Μπλόκο στις παράνομες επιστροφές φόρου εισοδήματος με εικονικές φορολογικές δηλώσεις και πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, για τον τύπο, το περιεχόμενο, τα έντυπα και τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με τη φορολογική δήλωση αλλάζει ο τρόπος επιστροφής του φόρου εισοδήματος μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει ότι:
-Κάθε τραπεζικός λογαριασμός που δηλώνεται για επιστροφή φόρου θα πιστώνεται μόνο μια φορά. Ποσά επιστροφής που προκύπτουν από δηλώσεις άλλων φορολογουμένων δεν μεταφέρονται στον ίδιο λογαριασμό, αλλά σε άτοκο μεταβατικό λογαριασμό με βάση τον ΑΦΜ. Για παράδειγμα, λογαριασμός που ανήκει στον πατέρα, αλλά έχει δηλωθεί και από το παιδί του, θα πιστωθεί με την επιστροφή φόρου μόνο του ενός. Ο άλλος θα εισπράξει την επιστροφή φόρου από τον μεταβατικό λογαριασμό με τον ΑΦΜ του.
- Για όσους υποβάλλουν πρώτη φορά δήλωση φορολογίας εισοδήματος η επιστροφή του φόρου γίνεται από άτοκο μεταβατικό λογαριασμό με βάση τον ΑΦΜ του φορολογούμενου.

Πλαστές βεβαιώσεις
Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο επιχειρεί να σταματήσει τη δράση ορισμένων φορολογούμενων οι οποίοι με εικονικές φορολογικές δηλώσεις και πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών που υπέβαλαν εισέπρατταν παρανόμως μεγάλες επιστροφές φόρου μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών. Μαζί με το βασικό έντυπο (Ε1) της φορολογικής δήλωσης οι φορολογούμενοι θα συνυποβάλλουν κατά περίπτωση τη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9), το Ε2 για τα μισθώματα ακινήτων και το Ε3 στο οποίο δηλώνονται τα οικονομικά στοιχεία των επιτηδευματιών.
Πηγή Ημερησία

Σχετική απόφαση
ΠΟΛ. 1044/02.03.07
Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2007, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή, καθώς και θέματα επιστροφής φόρου που προκύπτει από την εκκαθάριση αυτής


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης