Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οκτώ Κυριακές το χρόνο ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα

12 Δεκέμβριος 2014

Μια επιπλέον Κυριακή το χρόνο μετά τα Χριστούγεννα θα μπορούν να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα σύμφωνα με τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Με την τροπολογία αυξάνονται σε οκτώ από επτά οι «ελεύθερες» Κυριακές για όλα τα εμπορικά καταστήματα στη χώρα και εφόσον ψηφιστεί όπως αναμένεται, θα τεθεί σε εφαρμογή από φέτος ώστε η αγορά να λειτουργήσει και την τελευταία Κυριακή του έτους στις 28 Δεκεμβρίου. Η πληροφορία αυτή προκαλεί ήδη αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των εμποροϋπαλλήλων, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) να έχει ήδη προκηρύξει ούτως ή άλλως απεργία για την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και κινητοποιήσεις έξω από τα πολυκαταστήματα Praktiker και Carrefour στο Αιγάλεω.

Η τροποποίηση του νόμου 4177/2013 για τις Κυριακές προωθείται από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ 2014-2020 (βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής υπογραφών με στόχο να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα) στο οποίο περιλαμβάνεται και πληθώρα άλλων ρυθμίσεων μεταξύ των οποίων οι αλλαγές στην επιμελητηριακή νομοθεσία με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής αλλά την αύξηση των τελών υπέρ ΓΕΜΗ, την κατάργηση της υποχρέωσης ζυγίσματος του ψωμιού στους φούρνους (αν δεν το ζητήσει ο πελάτης), οι αλλαγές στις λαϊκές αγορές κ.α

Η πρωτοβουλία Γιακουμάτου έρχεται να ικανοποιήσει αιτήματα των εμπόρων που ζητούσαν να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματά τους καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών και κυρίως τις Κυριακές μετά τα Χριστούγεννα οπότε έχει καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα.

Με το σημερινό θεσμικό πλαίσιο τα καταστήματα μένουν ανοιχτά τις δύο Κυριακές προ των Χριστουγέννων. Φέτος συγκεκριμένα θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα στις 14 Δεκεμβρίου και την ερχόμενη Κυριακή στις 21 Δεκεμβρίου. Η νομοθετική ρύθμιση θα επιτρέψει να ανοίξουν και στις 28 Δεκεμβρίου.

Πηγή: www.capital.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης