Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οικονομικό Επιμελητήριο : Τα 3 "Όχι" στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5203922 , FAX: 5202903, e-mail: [email protected]

Αθήνα, 03-12-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οικονομικό Επιμελητήριο : Τα 3 "Όχι" στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων


Κατηγορηματικά αντίθετα στις αυξήσεις έμμεσων φόρων, που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση, δήλωσαν τα μέλη του προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά τη συνάντηση, που είχαν με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.

Συγκεκριμένα, εξέφρασαν την πάγια θέση του Επιμελητηρίου, να αποκτήσουν οι φόροι στην Ελλάδα αναπτυξιακή διάσταση, και είπαν "Όχι" :

• Στην αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, 6,5%
• Στην κατάργηση του μειωμένου - κατά 30% - συντελεστή ΦΠΑ στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, που πραγματικά το έχουν ανάγκη
• Στις επί τα χείρω αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη, ζητώντας παράλληλα να γίνει ευνοϊκότερη, όπου αυτό είναι δυνατό, τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για φυσικά πρόσωπα.

Η κυρία Σαββαΐδου άκουσε με προσοχή τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην καθιέρωση της μεταξύ τους τακτικής επικοινωνίας.

Από πλευράς του Οικονομικού Επιμελητηρίου, παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Αλαμάνος, ο οικονομικός επόπτης, Κώστας Μανούσος, και ο Β' αντιπρόεδρος, Ζώης Κολιός.


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2105203922



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης