Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με τις παλιές κλίμακες ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων

2 Μάρτιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Βάση των νέων αντικειμενικών αξιών, αλλά με τις ισχύουσες, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, φορολογικές κλίμακες, θα υπολογίζεται προσωρινά ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων μέχρι να κοινοποιηθούν στις εφορίες οι νέες κλίμακες. Ο επιπλέον φόρος που θα προκύψει σε σύγκριση με αυτόν...
Βάση των νέων αντικειμενικών αξιών, αλλά με τις ισχύουσες, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, φορολογικές κλίμακες, θα υπολογίζεται προσωρινά ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων μέχρι να κοινοποιηθούν στις εφορίες οι νέες κλίμακες. Ο επιπλέον φόρος που θα προκύψει σε σύγκριση με αυτόν που θα προέκυπτε εάν είχαν τεθεί σε ισχύ τα νέα αφορολόγητα όρια θα επιστραφεί στον νέο ιδιοκτήτη μόλις γίνει η εκκαθάριση μεταγενέστερα από την εφορία.

Αυτό διευκρίνισε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας σχετικά με τις υποθέσεις μεταβιβάσεων ακινήτων, που προκύπτουν μετά την 1η Μαρτίου, ημερομηνία που τέθηκαν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές. Οπως είναι γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις νέες φορολογικές κλίμακες για τον υπολογισμό του φόρου κληρονομιών, αγοράς πρώτης κατοικίας κ.λπ., με τα νέα αυξημένα κατά 20% αφορολόγητα όρια με αποτέλεσμα οι εφορίες να υπολογίζουν μεν τον φόρο με βάση τις παλαιές κλίμακες πλην όμως λαμβάνουν υπόψη τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες.

Σημειώνεται ότι οι νέες κλίμακες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες σε «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις εισοδηματικές αυξήσεις που θα λάβουν εφέτος οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, τη ρύθμιση για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και τη ρύθμιση για τον υπολογισμό του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για το 2007 με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31.12.2005.
Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης