Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων

2 Μάρτιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τη δυνατότητα συνυποβολής όλων των εντύπων της φορολογικής δήλωσης (Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9) περιλαμβάνουν οι νέες υπηρεσίες του συστήματος ΤΑΧΙS ΝΕΤ και της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών...
Τη δυνατότητα συνυποβολής όλων των εντύπων της φορολογικής δήλωσης (Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9) περιλαμβάνουν οι νέες υπηρεσίες του συστήματος ΤΑΧΙS ΝΕΤ και της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.

Παράλληλα, στις νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων περιλαμβάνονται και προγράμματα βοήθειας των φορολογουμένων, προκειμένου να αποφεύγουν τα λάθη κατά τη συμπλήρωση των εντύπων των φορολογικών δηλώσεων.

Μεταξύ άλλων, οι νέες υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον κ. Μπέζα, είναι οι ακόλουθες:

- Η δυνατότητα συνυποβολής όλων των εντύπων της φορολογικής δήλωσης. Ο φορολογούμενος, πριν την οριστικοποίηση του εντύπου Ε1, θα μπορεί να συμπληρώνει όποια από τα έντυπα Ε2, Ε3 και Ε9 υποχρεούνται να υποβάλει, προκειμένου να αποφεύγονται τα λάθη.

- Η αυτόματη υποβοήθηση των φορολογούμενων για την ορθή μεταφορά ποσών από τα υπόλοιπα έντυπα στο Ε1.

- Η αυτόματη ανάκτηση των δεδομένων του εντύπου Ε2 του προηγούμενου οικονομικού έτους (2006) για όσους είχαν υποβάλει το έντυπο αυτό ηλεκτρονικά.

- Η παροχή βοήθειας στον φορολογούμενο για την ορθή συμπλήρωση του εντύπου Ε3.

- Η δυνατότητα πρόσβασης για πρώτη φορά σε όλες τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε ο φορολογούμενος τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής τους, προκειμένου να χρησιμοποιούνται τα στοιχεία που είναι αναγκαία απ αυτές.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για τη χρήση του 2006, επιτρέπεται η πραγματοποίηση αυτόματων υπολογισμών εντός της δήλωσης, καθώς και η αυτόματη βοήθεια προς τον πολίτη σε διάφορα άλλα επιμέρους πεδία της δήλωσης.
Πηγή Ναυτεμπορική


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης