Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα για ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1 Μάρτιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. σας ενημερώνει ότι υπάρχει Νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα για ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο όποιος χρησιμοποιεί δόλια πλαστά τιμολόγια....
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Π.Ε.Φ.Ε.)
ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210.8232.651, 6944.523.347, 210.6124.910, FAX:210.6140.024
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Π.Ε.Φ.Ε.: Αντιπρόεδρος  ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ 6932.215.508

Αθήνα, 1-3-2007

Συναδέλφισα, συνάδελφε,

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. σας ενημερώνει ότι υπάρχει Νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα για ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο όποιος χρησιμοποιεί δόλια πλαστά τιμολόγια.

Για πρώτη φορά τιμωρούνται τα λογιστικά λάθη όταν γίνονται με πρόθεση. Προβλέπεται φυλάκιση και χρηματική ποινή για όποιον καταρτίζει ή κάνει χρήση τέτοιου τιμολογίου ή άλλου λογιστικού εγγράφου ή παραλείπει παράνομα την καταχώρηση της πληρωμής.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε. σας είχε ενημερώσει πριν 2-3 μήνες ότι το Υπουργείο θέλει να μετατρέψει τον Λογιστή από συνεργό  σε ΑΥΤΟΥΡΓΟ. Εμείς οι λογιστές – φοροτέχνες με αυτούς τους νόμους κινδυνεύουμε να μπούμε στην φυλακή, είτε ευθυνόμαστε εμείς είτε όχι. Θα γίνουμε τα θύματα εκβιασμού από τους πάντες (Υπουργείο Οικονομικών, Εφοριακούς, πελάτες, συναδέλφους  μας κλπ) και δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς.

Το Κράτος θα έπρεπε να είναι φίλος με τον λογιστή και με τη βοήθειά του αλλά και με τις γνώσεις του να προσπαθεί να περιορίζει την φοροδιαφυγή. Αντίθετα όμως το Κράτος με κάθε μέσον πολεμά τους λογιστές και τους δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στη δουλειά τους. Δεν γνωρίζει ή κάνει πως δεν γνωρίζει ότι οι λογιστές μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν το Κράτος περισσότερο από άλλους; Και οι προηγούμενοι Υπουργοί των Οικονομικών έκαναν τα ίδια. Εκείνοι έφυγαν όμως. Οι φοροτεχνικοί παραμένουν και παλεύουν για τα προβλήματα των φορολογουμένων  αλλά και για τα συμφέροντα του Δημοσίου. Γιατί στα άλλα κράτη τα Υπουργεία Οικονομικών συνεργάζονται με τους λογιστές και στην Ελλάδα το Υπουργείο Οικονομικών αγνοεί τους λογιστές και τους απογοητεύει;

ΓιΆ αυτό συνάδελφοι σας  καλούμε όλους  είτε είστε μέλη της Π.Ε.Φ.Ε. είτε όχι σε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 Μαρτίου 2007 ημέρα Σάββατο και ώρες 10:00 έως 15:30 στα κτίρια της Ε.Ε.Δ.Ε. (οδός: Λ.Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων στα Κ.Πατήσια Αθήνα, στάση ηλεκτρικού: Κ.Πατήσια). Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Αυτό το  Ποινικό Νομοσχέδιο είναι επικίνδυνο  και με τις τροπολογίες του Νόμου που μπορεί να γίνουν αργότερα, όπως γίνεται πάντα, θα κάνει το επάγγελμά μας δύσκολο και επισφαλές.
Θα γνωρίζετε ότι οι Νέοι Δήμαρχοι  μέσω της ΚΕΔΚΕ ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού γιατί βρήκαν οφειλές - χρέη - παρακρατούμενους φόρους κλπ ύψους 3 δις ευρώ!

Το ερώτημα μας είναι γιατί τόση αδιαφορία του Υπουργείου Οικονομικών για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων; Επίσης έχουμε πληροφορίες ότι το 60% των Κρατικών Νοσοκομείων, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Κράτος (δηλ. τους φορολογουμένους) δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς και φορολογικές δηλώσεις. Το «γιατί» το φαντάζεσθε. Ίσως μια σύριγγα να  στοιχίζει ένα αυτοκίνητο και μια γάζα όσο ένα διαμέρισμα. Λέμε ίσως. Εάν γίνει κάποιο νοικοκύρεμα στον δημόσιο τομέα δεν θα χρειάζονται νέοι ποινικοί νόμοι. Για την πάταξη της διαφθοράς υπάρχουν ήδη αρκετοί αρκεί να εφαρμόζονται.

Όλοι πρέπει να δώσετε το παρόν για να αντιμετωπίσουμε την νέα επίθεση που δεχόμαστε από το Υπουργείο Οικονομικών και να πάρουμε σωστές αποφάσεις με καθολική συγκέντρωση. Καλό μήνα και καλό κουράγιο!!!

      Μετά τιμής για το Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΟΙ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ                Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        
     ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ       ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
                                                                                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΚΗΣΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης