Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα βόμβα για την αύξηση των ορίων συνταξιοδοτήσης

28 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τη δεύτερη βόμβα που αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθιμιση μέσα σε διάστημα τριών μηνών πυροδότησε χθες ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό και πρόεδρος της ΟΚΕ κ. Νίκος Αναλυτής, εγείροντας αντιδράσεις από συνδικαλιστές και εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο κ. Αναλυτής σε δηλώσεις του πρότεινε την αύξηση του...
Τη δεύτερη βόμβα που αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθιμιση μέσα σε διάστημα τριών μηνών πυροδότησε χθες ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό και πρόεδρος της ΟΚΕ κ. Νίκος Αναλυτής, εγείροντας αντιδράσεις από συνδικαλιστές και εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο κ. Αναλυτής σε δηλώσεις του πρότεινε την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των νέων εργαζομένων ακόμη και αυτών που βρίσκονται σε ηλικία κάτω των 35 ετών? Το επιχείρημα του προέδρου της ΟΚΕ και επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων στηρίχθηκε στο αιτιολογικό ότι πλέον οι νέοι κάτω των 35 ετών δεν έχουν διαμορφωμένα τα οικογενειακά και κοινωνικά κριτήρια. Επίσης όπως και στο παρελθόν ο κ. Αναλυτής τάχθηκε υπέρ του δραστικού περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και την αναθεώρηση του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που παρεμβαίνει ο κ. Αναλυτής αφού τον προηγούμενο Νοέμβριο είχε πυροδοτήσει τηνν πρώτη βόμβα τασσόμενος υπέρ της παροχής κινήτρων για την παραμονή στην εργασία όσων συμπληρώνουν το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Μάλιστα ο κ. Αναλυτής επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες θεσμοθέτησης των όποιων αλλαγών, υπογραμμίζοντας την δυσμενή αναλογία συνταξιούχων -ασφαλισμένων, η οποία, όπως είπε, σε 15 χρόνια θα οδηγήσει το ασφαλιστικό σε κρίση.
Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης