Αποτελέσματα live αναζήτησης

Bαριές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες που δεν δηλώνουν ενοίκια

25 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Βαρύτατες κυρώσεις που φθάνουν μέχρι και την απώλεια του δικαιώματος να εγείρουν αγωγή έξωσης ή να υποθηκεύουν το ακίνητό τους έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δηλώνουν τα εισοδήματα από ενοίκια ακόμα και αν δεν τα εισέπραξαν...
Βαρύτατες κυρώσεις που φθάνουν μέχρι και την απώλεια του δικαιώματος να εγείρουν αγωγή έξωσης ή να υποθηκεύουν το ακίνητό τους έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δηλώνουν τα εισοδήματα από ενοίκια ακόμα και αν δεν τα εισέπραξαν. Kαι επειδή οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων αρχίζουν να εκπνέουν και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από το taxis θα ενταθούν, θυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες που δεν δηλώνουν το εισόδημα από ενοίκια δεν έχουν δικαίωμα:

Nα μεταβιβάσουν την κυριότητά του με οποιονδήποτε τρόπο ή να συστήσουν εμπράγ- ματα δικαιώματα, για μια 5ετία, από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης.

Nα παραχωρήσουν υποθήκη για μια 10ετία από τη λήξη της ίδιας προθεσμίας.

Nα λάβουν στεγαστικό δάνειο για τα ακίνητα, που δεν έχουν δηλωθεί τα μισθώματα.

Nα εγείρουν αγωγή έξωσης στους ενοικιαστές.

Εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων ή από δωρεάν παραχώρηση που δηλώνονται εκπρόθεσμα, φορολογούνται αυτοτελώς, χωρίς έκπτωση ή μείωση, με συντελεστή 50%.

Mε την έστω και εκπρόθεσμη δήλωση αποφεύγονται οι λοιπές κυρώσεις ενώ για την καταβολή του φόρου, εφόσον εντοπιστεί από το taxis, ευθύνεται στο ακέραιο και ο τελευταίος (ύστερα από σύμβαση), κάτοχος του ακινήτου. Οσοι έχουν ξεχάσει να δηλώσουν τα ενοίκια που εισέπραξαν, μπορούν να το κάνουν τώρα με υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης καθώς η διασταύρωση των στοιχείων, αποτελεί απλή διαδικασία για το taxis και σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Aλογοσκούφη οι έλεγχοι θα πολλαπλασιαστούν. Oι διασταυρώσεις, που γίνονται κάθε χρόνο εντοπίζουν πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες οι οποίοι:

Eίτε δεν δήλωσαν τα ποσά των ενοικίων, είτε δήλωσαν χαμηλότερα ποσά, είτε δεν υπέβαλαν καν φορολογική δήλωση αν και υπόχρεοι.

Περίπου 900.000 εκμισθωτές ακινήτων υποχρεούνται να δηλώσουν και να πληρώσουν φόρο όχι τα ενοίκια που εισέπραξαν αλλά ακόμα και αυτά που δεν εισέπραξαν και ούτε ελπίζουν να εισπράξουν. Στην περίπτωση αυτή βέβαια για να μην πληρώσουν φόρο για ανύπαρκτα έσοδα, αλλά και να μην κινδυνεύουν με τις λοιπές κυρώσεις, έχουν το δικαίωμα να εκχωρήσουν στο δημόσιο το δικαίωμα είσπραξης των μισθωμάτων.
Πηγή express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης