Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω ΦΜΑΠ παρά την αύξηση των αντικειμενικών

23 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Φόρους στα ακίνητα των πολλών και φορολογική ασυλία στους μεγαλοϊδιοκτήτες δίνει η κυβέρνηση παγώνοντας φέτος τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. ...

Φόρους στα ακίνητα των πολλών και φορολογική ασυλία στους μεγαλοϊδιοκτήτες δίνει η κυβέρνηση παγώνοντας φέτος τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.


Παρά την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, οι έχοντες και κατέχοντες ακίνητα δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω ΦΜΑΠ φέτος επειδή το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα έλεγαν χθες στελέχη του, θα υπολογίζει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όχι με τις νέες αντικειμενικές τιμές, ούτε με αυτές που ισχύουν τώρα, αλλά με αυτές που ίσχυαν έως το τέλος του 2005.

Ειδικότερα, ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας θα υπολογιστεί το 2007 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και πέρυσι. Δηλαδή δεν αλλάζει τίποτε στα αφορολόγητα όρια του ΦΜΑΠ, ούτε στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου. Παράλληλα, οι περίπου 40.000 μεγαλοϊδιοκτήτες θα φορολογηθούν με βάση τις αντικειμενικές τιμές του 2005, δηλαδή με τις ίδιες τιμές που ίσχυσαν πέρυσι για τον ΦΜΑΠ.

Σημειώνεται ότι τα αφορολόγητα όρια του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας είναι 243.600 ευρώ για τους άγαμους και 487.200 ευρώ για τους έγγαμους. Για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά το αφορολόγητο όριο προσαυξάνεται κατά 61.650 ευρώ ενώ για καθένα από το τρίτο και τα επόμενα προσαυξάνεται κατά 73.400 ευρώ.

Και πέρυσι το υπουργείο Οικονομικών είχε επιλέξει να παγώσει τα αφορολόγητα όρια του ΦΜΑΠ και να υπολογίσει τον φόρο με βάση τις αντικειμενικές τιμές που ίσχυσαν έως το τέλος του 2005. Ωστόσο πέρυσι, επειδή προφανώς δεν ήταν προεκλογική χρονιά, είχε προχωρήσει στην αύξηση κατά 18% των συντελεστών υπολογισμού του φόρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπαχθούν περισσότεροι ιδιοκτήτες στον ΦΜΑΠ αλλά αυτοί που υπάγονται να πληρώσουν αυξημένο φόρο κατά 18%. Το πάγωμα του ΦΜΑΠ φέτος εντάσσεται και στα μετεκλογικά σχέδια της κυβέρνησης να καταργήσει τον φόρο των μεγαλοϊδιοκτητών και να τον αντικαταστήσει με ενιαίο φόρο κατοχής ακινήτων που θα πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ανεξάρτητα από το ύψος της αξίας της ακίνητης περιουσίας τους.

Πηγή Τα νέαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης