Τέλος στις ρυθμίσεις φορολογικών χρεών

Οικονομικές Ειδήσεις

22 Φεβρουάριος 2007
Σε πλήρη αποσαφήνιση των κανόνων του «φορολογικού παιχνιδιού» έως το τέλος της τετραετίας προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.... Taxheaven.gr

Σε πλήρη αποσαφήνιση των κανόνων του «φορολογικού παιχνιδιού» έως το τέλος της τετραετίας προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ρύθμιση των οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και ότι δεν σχεδιάζονται άλλες πρωτοβουλίες φορολογικού χαρακτήρα.

Ο υπουργός επιχειρεί να αποτρέψει προσδοκίες για νέες ρυθμίσεις –που θα διόγκωνε μια προεκλογική περίοδος– και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή είσπραξη των φορολογικών εσόδων και κατΆ επέκταση στη μόνιμου χαρακτήρα μείωση του ελλείμματος.

Στη συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές, ο κ. Αλογοσκούφης αποκάλυψε ότι οι πρόσθετες υποχρεώσεις της χώρας από την αναθεώρηση του ΑΕΠ το 1994 ανήλθαν σε 4 δισ. ευρώ, προσδιορίζοντας, σύμφωνα με ορισμένους, εμμέσως και το επίπεδο των υποχρεώσεων που θα προκύψουν τώρα. Κάλεσε κόμματα και κοινωνία σε υπέρβαση των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι στις ΔΕΚΟ προέχει η εξυγίανση από την αποκρατικοποίηση.

Πηγή Express