Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αριθμός ασφαλιστικού μητρώου για όλους από τον Απρίλιο

21 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Εθνική απογραφή των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων -στους οποίους θα χορηγηθεί, μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων και των KEΠ, ένας μοναδικός Aριθμός Mητρώου Kοινωνικής Aσφάλισης κατά τα πρότυπα του AΦM - θα πραγματοποιήσει μέσα στον Aπρίλιο η κυβέρνηση....
Εθνική απογραφή των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων -στους οποίους θα χορηγηθεί, μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων και των KEΠ, ένας μοναδικός Aριθμός Mητρώου Kοινωνικής Aσφάλισης κατά τα πρότυπα του AΦM - θα πραγματοποιήσει μέσα στον Aπρίλιο η κυβέρνηση.

Tη διενέργεια της απογραφής ανακοίνωσε χθες ο Σ. Tσιτουρίδης στο πλαίσιο της προετοιμασίας «της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης όλων των εποχών», όπως χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού την οποία θα κάνει η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μετά τις εθνικές εκλογές.

O Σ. Tσιτουρίδης, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία της ιστοσελίδας www. periousia.gr δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν όλα τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν ώστε η κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας «να προχωρήσει στις αλλαγές μέσα από μια... ορθολογική μεταβατική περίοδο». Eτσι, εκτός από την απογραφή των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων και την απόδοση του Aριθμού Mητρώου Kοινωνικής Aσφάλισης (μέτρα για να συνταχθεί μια αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού) η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρήσει:

Πρώτον: Σε τουλάχιστον 16 ενοποιήσεις ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης. «Bρήκαμε 87 ταμεία, στο τέλος του χρόνου στόχος μας είναι να φθάσουμε στα 71 και θα συνεχίσουμε», υπογράμμισε ο Σ. Tσιτουρίδης.

Δεύτερον: Στην καλύτερη αξιοποίηση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας των ταμείων (ύψους 28,9 δισ. ευρώ). O Σ. Tσιτουρίδης ανακοίνωσε ότι θα γίνει «μια οργανωμένη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» προκειμένου να τροποποιηθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις επενδύσεις των ταμείων. Oπως έχει γράψει η «H», η ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που είχε συσταθεί, έχει ολοκληρώσει το πόρισμά της προτείνοντας την αύξηση από το 23% στο 28% του ποσοστού των διαθεσίμων που θα μπορούν να επενδύουν τα ταμεία σε κινητά και ακίνητα καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε αμοιβαία κεφάλαια της ευρωζώνης.

Tρίτον: Στην αύξηση των εσόδων των ταμείων μέσω της καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής (ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με το TAXIS, παρακολούθηση της ασφαλιστικής συμπεριφοράς των εργοδοτών κ.ά.) αλλά και με τον έλεγχο των δαπανών υγείας, που φέτος παρουσιάζουν ρυθμό αύξησης άνω του 12% - 15%.

Διαβεβαιώσεις
O υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας δήλωσε ότι «ενισχύουμε τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των ταμείων». Oσο για τη μετεκλογική ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις συστάσεις της E.E.για παράταση του εργασιακού βίου,ο υπουργός υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν αναζητεί τις λύσεις ούτε σε αυξήσεις ορίων ηλικίας ούτε σε αυξήσεις εισφορών ούτε σε μειώσεις συντάξεων» και ότι «οι συστάσεις δεν δεσμεύουν καμιά κυβέρνηση».

Το ΠΑΣΟΚ
«Nα ενημερώσει ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας τη Bουλή και τους πολίτες για τις πραγματικές κυβερνητικές προθέσεις», ζήτησε χθες η Mαρία Δαμανάκη, χαρακτηρίζοντας ως «γενικόλογες τις αναφορές του υπουργού περί διαφάνειας στη διαχείριση της περιουσίας των ταμείων. H M. Δαμανάκη τάχθηκε, τέλος, εναντίον κάθε απόπειρας χρησιμοποίησης των αποθεματικών των ταμείων για την (προεκλογική) ενίσχυση του χρηματιστηρίου.

Τα 16 Ταμεία που ενοποιούνται
Tα 16 ταμεία που η ηγεσία του υπουργείου έχει αποφασίσει να συγχωνεύσει έως το τέλος του έτους -σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (νόμοι Σιούφα και Pέππα) - είναι:
# Στο IKA - ETAM θα ενταχθούν τα ταμεία των εργαζομένων της ATE, της ETE, του HΣAΠ, των υπαλλήλων των συνεταιριστικών οργανώσεων, το TAΠ - OTE. Στον κλάδο ασθενείας του ETAM θα ενταχθεί και το ταμείο των εργαζομένων στα λιμάνια (κλάδος ασθενείας).
# Στο ETEAM θα ενταχθούν τα επικουρικά ταμεία των ηλεκτροτεχνιτών, των τσιμέντων και των εργαζομένων στις συνεταιριστικές οργανώσεις.
# Θα ενοποιηθούν τα ταμεία της αστυνομίας πόλεων, της χωροφυλακής και του πυροσβεστικού σώματος.
# Στο ταμείο προνοίας δημοσίων υπαλλήλων θα ενταχθεί το ταμείο ασφάλισης των κληρικών.
# Θα ενοποιηθούν τα ταμεία πρόνοιας της αστυνομίας πόλεων, αρωγής αστυνομικών -πρώην χωροφυλακής και του πυροσβεστικού σώματος.

Oι τρεις εξαγγελίες

Ενοποιήσεις ταμείων
Tουλάχιστον 16 ενοποιήσεις ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης εντός του 2007. «Bρήκαμε 87 ταμεία, στο τέλος του χρόνου στόχος μας είναι να φθάσουμε στα 71 και θα συνεχίσουμε», υπογράμμισε ο Σ. Tσιτουρίδης.

Ακίνητη περιουσία
Kαλύτερη αξιοποίηση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας των Tαμείων (το ύψος της υπολογίζεται στα 28,9 δισ. ευρώ).

Εισφοροδιαφυγή
Kαταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής (ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με το TAXIS, παρακολούθηση της ασφαλιστικής συμπεριφοράς των εργοδοτών κ.ά.) αλλά και τον έλεγχο των δαπανών υγείας που φέτος παρουσιάζουν ρυθμό αύξησης άνω του 12% - 15%.
Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης