Αποτελέσματα live αναζήτησης

Tρία νομοσχέδια για την λειτουργία της αγοράς έως το Πάσχα

21 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Μέχρι το Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση τριών νομοσχεδίων που αφορούν στις Ανώνυμες Εταιρείες, την αναμόρφωση του νόμου περί προστασίας του καταναλωτή και το σχέδιο νόμου για την αστική ευθύνη οδηγών αυτοκινήτων...
Μέχρι το Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση τριών νομοσχεδίων που αφορούν στις Ανώνυμες Εταιρείες, την αναμόρφωση του νόμου περί προστασίας του καταναλωτή και το σχέδιο νόμου για την αστική ευθύνη οδηγών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου, στο τελευταίο νομοσχέδιο θα περιληφθεί μια σειρά από τροπολογίες που αφορούν στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τρεις Κυριακές το χρόνο, καθώς και το ενδεχόμενο έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων νωρίτερα. Ο διάλογος για το θέμα, όπως είπε, είναι σε εξέλιξη.

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή

Στο μεταξύ την Παρασκευή και το Σάββατο συνεδριάζει στο Ναύπλιο το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή. Την πρώτη μέρα το θέμα θα είναι ο νέος νόμος για τον καταναλωτή και τη δεύτερη θα παρουσιαστεί έρευνα για την καταναλωτική συνείδηση, καθώς και προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών εταιριών.

Στο Συμβούλιο, όπως είπε ο υφυπουργός, θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία του διαλόγου με την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με το ενδεχόμενο εκχώρησης ελεγκτικών αρμοδιοτήτων σε αυτήν και τον προσδιορισμό των καταχρηστικών όρων που θα περιληφθούν στο νέο πλαίσιο νόμου. Ακόμα γνωστοποίησε ότι ο διάλογος συνεχίζεται και για το ενδεχόμενο προέγκρισης από το υπουργείο των συμβάσεων γενικών όρων για ασφαλιστικά και τραπεζικά προϊόντα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαδικασίες ενοποίησης, αποποινικοποίησης και εκλογίκευσης των προστίμων σε συνεργασία με τις νομαρχίες με στόχο την ταχεία επιβολή και είσπραξή τους. Αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης με στελέχη των νομαρχιών για να συζητηθούν οι προτάσεις της ΕΝΑΕ για το θέμα, αλλά και θέματα που αφορούν στους ελέγχους, τον ΕΦΕΤ, το νέο νόμο για τον καταναλωτή και το νέο πλαίσιο περί λειτουργίας των Ανωνύμων Εταιριών. Μετά από αυτή τη συνάντηση θα υπάρξει και δεύτερη, αυτή τη φορά μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και των Νομαρχών.

Νέο δελτίο φαρμάκων τον Φεβρουάριο

Εντός του Φεβρουαρίου εξάλλου αναμένεται η έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων που θα περιλαμβάνει τιμές για νέα φάρμακα και ανακοστολογήσεις.

Παράλληλα, ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι στο μέλλον θα εφαρμόζεται νέο σύστημα σφράγισης των μετρητών βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης, για να διασφαλίζεται η σωστή διακίνηση του καυσίμου.
Πηγή express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης