Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενίσχυση 4.000 νέων επιστημόνων για έναρξη επαγγελμάτων

16 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το πρόγραμμα επιχορήγησης «Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες - Νέοι Επιστήμονες 2006», παρουσίασαν ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης και ο Υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος σε Διοικήσεις Συλλόγων (Δικηγορικού Αθηνών,...
Το πρόγραμμα επιχορήγησης «Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες - Νέοι Επιστήμονες 2006», παρουσίασαν ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης και ο Υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος σε Διοικήσεις Συλλόγων (Δικηγορικού Αθηνών, Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος Πανελλήνιου Ιατρικού και Ιατρικού Αθηνών, Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου).

Ο Υπουργός κ. Τσιτουρίδης επισήμανε: «Για πρώτη φορά η κυβέρνησή μας θα αντιμετωπίσει το θέμα της ενίσχυσης νέων επιστημόνων για έναρξη επαγγελμάτων τους. Με την ενίσχυση νέων επιστημόνων με 12.000 ευρώ για έναρξη επαγγελμάτων στηρίζουμε την απασχόληση στο χώρο των νέων και θα συνεχίσουμε με στοχευμένες πολιτικές για να αντιμετωπίσουμε με ακόμα αποτελεσματικά μέτρα και με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα των νέων, των γυναικών και των πολιτών από 55 ετών».

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 4.000 νέοι επιστήμονες -το 60% θα είναι γυναίκες- που παρέχουν υπηρεσίες εντασσόμενες στα ελεύθερα επαγγέλματα (ιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί και λοιποί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών). Το ποσό επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ καθορίζεται στα 12.000 ευρώ με έμφαση στους νέους της περιφέρειας. Επίσης, εξετάζεται και η παροχή μέχρι 10.000 ευρώ ως προαιρετικό δάνειο από οποιοδήποτε Πιστωτικό Ίδρυμα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Πηγή Ναυτεμπορική


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης