Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυστηρότεροι έλεγχοι από την Ε.Κ. προς εισηγμένες και off shore εταιρείες

14 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • υστηρότερη γίνεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην προσπάθεια της να τηρούν οι εισηγμένες τα επιχειρηματικά τους σχέδια αλλά και ως προς τους ελέγχους που θα διενεργεί για την εξιχνίαση υποθέσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και τον ρόλο των off shore εταιρειών....
Aυστηρότερη γίνεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην προσπάθεια της να τηρούν οι εισηγμένες τα επιχειρηματικά τους σχέδια αλλά και ως προς τους ελέγχους που θα διενεργεί για την εξιχνίαση υποθέσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και τον ρόλο των off shore εταιρειών. Παράλληλα σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας θα επιδιώξει οι χρηματιστηριακές εταιρείες πράξεις να μην δέχονται τη διενέργεια χρηματιστηριακών πράξεων αν δεν γνωρίζουν τον τελικό δικαιούχο των off shore εταιρειών.
Σε συνέντευξή Τύπου που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος, τόνισε μεταξύ άλλων «δε θεωρούμε σκόπιμη τη δημοσίευση πολυετών επιχειρηματικών σχεδίων από τις εισηγμένες. Αν έστω και για ένα χρόνο δεν έχουν επιτευχθεί τα οικονομικά μεγέθη που καταγράφονται στα business plans, θα κατηγορηθεί το Δ.Σ της εισηγμένης για παραπλάνηση των επενδυτών και χειραγώγηση μετοχής. Επίσης δήλωσε ότι θα ελέγχονται και οι ορκωτοί λογιστές. Οπως χαρακτηριστικά είπε «Ένας ορκωτός ελεγκτής με βάση τα ΔΛΠ έχει την ευθύνη για τον ενοποιημένο ισολογισμό, που συνεπάγεται ότι έχει την ευθύνη και για τις θυγατρικές».
Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης