Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέος υπερ-επεξεργαστής με... οικολογική συνείδηση

12 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η Intel, εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, σχεδίασε ένα τσιπ υπολογιστών με υπολογιστική δυνατότητα ενός τρισεκατομμυρίου πράξεων το δευτερόλεπτο...
Νέος υπερ-επεξεργαστής με... οικολογική συνείδηση
Η Intel, εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, σχεδίασε ένα τσιπ υπολογιστών με υπολογιστική δυνατότητα ενός τρισεκατομμυρίου πράξεων το δευτερόλεπτο
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εταιρεία κατασκευής τσιπ και επεξεργαστών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Intel Corp., ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανέπτυξε έναν επεξεργαστή με πρωτοφανείς δυνατότητες 1,01 τέραφλοπ, ή ενός τρισεκατομμυρίου υπολογισμών το δευτερόλεπτο. Εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι ο επεξεργαστής καταναλώνει ενέργεια αντίστοιχη με έναν απλό ηλεκτρικό λαμπτήρα.

Αντίστοιχα ισχυρός επεξεργαστής είχε κατασκευαστεί το 1996 από μία άλλη εταιρεία, ο οποίος καταλάμβανε χώρο περίπου 180 τετραγωνικών μέτρων και χρησιμοποιούσε δέκα χιλιάδες επεξεργαστές καταναλώνοντας περισσότερα από 500 κιλοβάτ για τη λειτουργία του.

Ο επεξεργαστής της Intel βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα ανάπτυξης σε μία αγορά που στηρίζεται στη συνεχή και ταχεία εξέλιξη. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας, που θα παρέχουν τις επίσημες προδιαγραφές του επεξεργαστή σε σχετική ανακοίνωση μέσα στη βδομάδα, αναφέρουν ότι ίσως το νέο επίτευγμα να μη φτάσει ποτέ στα ράφια των καταστημάτων αφού δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη αρκετά ισχυρός υπολογιστής για να δεχθεί ένα τέτοιο επεξεργαστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πειραματικός επεξεργαστής χρησιμοποεί ογδόντα πυρήνες, τη στιγμή που οι τελευταίοι επεξεργαστές που διέθεσε στην αγορά η εταιρεία περιλαμβάνουν τέσσερις πυρήνες.

Ο επεξεργαστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από κέντρα διαχείρισης πληροφοριών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και κέντρα ερευνών. Η Intel πρότεινε μία πιθανή καταναλωτική του χρήση που αφορά την ενσωμάτωση του σε τηλεοράσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να συνθέτουν τις καλύτερες φάσεις ενός αθλητικού αγώνα με βάση τις προτιμήσεις του τηλεθεατή.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης