Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων: Διαμαρτυρία για τα προβλήματα στην ηλεκτρονική υποβολή επιδοτ. προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ.

Επιστολή για τα προβλήματα στα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Προς:
Υπουργό Εργασίας
Βουλευτές Χανίων
ΠΟΦΕΕ
Ο.Α.Ε.Δ. Χανίων
Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Προβλήματα στις ηλεκτρονικές αιτήσεις επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

Κύριοι,

Στηρίζοντας την προσπάθεια των συναδέλφων της Άρτας - Φιλιππιάδας δηλώνουμε ότι τα γεγονότα που περιγράφουν στην επιστολή τους είναι ακριβή και πραγματικά.

Συντασσόμεθα λοιπόν στην προσπάθεια τους, καθότιν τα όσα περιγράφονται έλαβαν χώρα σε όλους τους Νομούς της Χώρας συμπεριλαμβανομένου και του Ν. Χανίων.

Καλούμε τους αρμοδίους, στους οποίους και αποστέλλεται η επιστολή, να λάβουν τα μέτρα τους για ένα

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή των συναδέλφων μας από την Άρτα-Φιλιππιάδα:

---------------------------

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 – ΑΡΤΑ 47100
ΤΗΛ: 2681023534


Στις 8/10/2014 Ο ΟΑΕΔ έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις διαμέσου του διαδικτύου και μέσα από την σελίδα του oead.gr να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα « Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών » Το ηλεκτρονικό σύστημα άνοιξε στις 12:00 το πρωί τις 8/10/2014 .H μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο site είχε σαν αποτέλεσμα να μη λειτούργει η σελίδα του ΟΑΕΔ και ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά και χιλιάδες φοροτέχνες-λογιστές . Πολλοί συνάδελφοι συνηθισμένοι από τριτοκοσμικές τέτοιες συνθήκες , είχαν την υπομονή και κατάφεραν να υποβάλουν αίτηση έως αργά το μεσημέρι . Το λειτουργικό σύστημα του ΟΑΕΔ από κάποια ώρα και μετά παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να μη ζητά στοιχεία όπως αριθμό και ειδικότητα επιδοτουμένου ανέργου ( απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης ) αλλά παραδόξως προχωρούσε στην υποβολή και ολοκλήρωση της αίτηση χωρίς ο χειριστής τη συγκεκριμένη στιγμή να μπορεί να παρέμβει . Το σύστημα προχωρούσε στην υποβολή και μάλιστα όριζε και πρωτόκολλο στην αίτηση και επιβεβαίωνε στην επιχείρηση ότι όλα τα βήματα τα πραγματοποίησε και είναι σωστά.

Με σημερινή ανακοίνωση η Διοίκηση του ΟΑΕΔ έρχεται να απορρίψει τις αιτήσεις αυτές χωρίς να αναγνωρίζει ότι το είναι δικό του λάθος και παράβλεψη και δεν κάνουν δέκτες τις αιτήσεις αυτές παρότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και με τις απαιτήσεις του συστήματος του ΟΑΕΔ την ώρα και στιγμή που κατατέθηκαν.

Μάλιστα την επομένη είχε σταλεί email στα τοπικά ΚΠΑ ότι έχει εντοπιστεί το σφάλμα και ότι θα δοθεί λύση. Αλλά μάλλον και εδώ ισχύει « πονάει κεφάλι κόψε κεφάλι »

Εμείς ζητούμε από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να εξετάσει ξανά τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων και να δικαιώσει το αίτημα τους να κάνει δεκτή την αίτηση τους και να τους εντάξει στο παραπάνω πρόγραμμα γιατί για την η ανεπάρκεια στα στοιχεία της αίτησης οφείλεται ξεκάθαρα στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ και κανένας άλλος.

Ζητούμε και από την ΠΟΦΕΕ να παρέμβει για την τακτοποίηση του παραπάνω θέματος στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ

---------------------------

Μ ε ε κ τ ί μ η σ η
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος,
Ο Αντιπρόεδρος Κυπραίος Κωνσταντίνος ,
Ο Γραμματέας Κελάκης Μιχαήλ,
Ο Ταμίας Παπαδάκης Ιωάννης,
Το Μέλος Πετράκης Νικόλαος

Διεύθυνση:
Β. Κορνάρου 30 και Αποκορώνου
Χανιά, Κρήτη 731 00
Ελλάδα
Τηλέφωνα: 2821071581 - 2821051769
Fax: 2821052254 - 2821034670

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης