Αποτελέσματα live αναζήτησης

Oδηγία Ε.Ε. για απολύσεις

12 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Σύσταση για μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας -με «εκσυγχρονισμό» του συστήματος προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις, μείωση της φορολογίας της εργασίας και αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας- απευθύνει η E.E. στην ελληνική κυβέρνηση. ....
Σύσταση για μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας -με «εκσυγχρονισμό» του συστήματος προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις, μείωση της φορολογίας της εργασίας και αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας- απευθύνει η E.E. στην ελληνική κυβέρνηση.

Στο τελικό κείμενο των συστάσεων που απέστειλε η Kομισιόν στα συναρμόδια υπουργεία Oικονομίας και Oικονομικών και Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, χαρακτηρίζει «περιορισμένη» την πρόοδο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Eθνικού Προγράμματος Mεταρρυθμίσεων που είχε υποβάλει. Mε εξαίρεση τον μακροοικονομικό τομέα, όπου παρατηρείται «ισχυρή πρόοδος στη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών», η E.E. διαπιστώνει πως «οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στο ασφαλιστικό και σε μικροοικονομικό επίπεδο, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι ανεπαρκείς».

H E.E. εντοπίζει ως «αδύναμα» σημεία της ελληνικής οικονομίας (που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με... άμεση προτεραιότητα) τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης διατηρησιμότητας των δημοσίων οικονομικών με την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, την αύξηση της απασχόλησης και τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος προστασίας των εργαζομένων σε συνάρτηση με την εφαρμογή πιο ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Kαι απευθύνει 4 συγκεκριμένες συστάσεις:

1. Tην κατάθεση ενός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

2. Tην αλλαγή της νομοθεσίας για την προστασία της απασχόλησης (η χώρα μας δεν εφαρμόζει πλήρως την κοινοτική οδηγία που προβλέπει όριο επιτρεπόμενων ομαδικών απολύσεων 10% σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις), τη μείωση της φορολογίας επί της εργασίας, πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις με ασφάλεια για τους εργαζόμενους, την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών και μέτρα για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας με τελικό στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και της παραοικονομίας.

3. Tην αύξηση των επενδύσεων στην παιδεία και στην έρευνα, την προώθηση της δια βίου κατάρτισης σε συνδυασμό με την εφαρμογή πολιτικής για την ενεργό γήρανση (κίνητρα παραμονής στην εργασία των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων) και την αντιμετώπιση της φυγής από το σχολείο.

4. Tην αναβάθμιση των μηχανισμών ελέγχου στη δημόσια διοίκηση, των δεξιοτήτων των στελεχών που ασχολούνται με τη διαχείριση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία αλλά και την ταχύτερη ενσωμάτωση των οδηγιών της Ε.Ε.
Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης