Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ε.Φ.Ε.Ε. Ιωαννίνων: «Το φιάσκο του νέου προγράμμτος του Ο.Α.Ε.Δ.»

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ι.)
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9 (Στοά Ορφέα Κτίριο Γ’) Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΗΛ. 2651064464

Προς: τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Κο Ιωάννη Βρούτση

Κοινοποίηση: Υφυπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Κο Κεγκέρογλου Βασίλη
Κο Μπέζα Αντώνη
Κο Πλακιωτάκη Ιωάννη
Διοικητή του ΟΑΕΔ
Κο Αμπατζόγλου Θεόδωρο
ΚΠΑ 2 Ιωαννίνων

Το Φιάσκο του Νέου Προγράμματος του ΟΑΕΔ

Άνοιξε (;) στις 08 – 10 – 2014 στις 12:00 το μεσημέρι (κατά την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ), στα Ιωάννινα δε λίγο μετά τις 1:10 το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψης 5.000 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών, το οποίο και έκλεισε στις 4:15 το απόγευμα.

Στην πόλη μας ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να καταθέσουν σωστές αιτήσεις καθώς το «σύστημα» του ΟΑΕΔ δεν ανταποκρινόταν. Όποιος είχε την τύχη να έχει πρόσβαση στο σύστημα, δεν λειτουργούσαν τα ανάλογα παράθυρα και το σημαντικότερο και σοβαρότερο πρόβλημα δεν άνοιγαν οι θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την μη οριστικοποίηση της αίτησης, η στην τελική φάση την οριστική υποβολή χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.

Επισημαίνουμε ότι οι οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων αναρτήθηκαν ατυχώς στο διαδίκτυο μερικά μόλις λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος. Αναρωτιόμαστε, ήταν τόσο δύσκολο να κοινοποιηθούν κάποιες ημέρες πριν αναφέροντας τον τρόπο υποβολής ;

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας που είχαν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ παρά τις επανειλημμένες κλήσεις κάνεις δεν ανταποκρίθηκε ποτέ, σε αντίθεση με το τοπικό κέντρο ΚΠΑ2 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ όπου οι υπάλληλοι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να επιλύσουν τα άλυτα δυστυχώς προβλήματα έως της 16:00 η ώρα, δυστυχώς ΧΩΡΙΣ αποτέλεσμα.

Ελάχιστοι λοιπόν οι τυχεροί και οι περισσότεροι από την πρωτεύουσα ,λόγω διαφοράς ταχύτητας του INTERNET. «Πρόγραμμα της στιγμής» λοιπόν και για λίγους (αναφορές στον αθηναϊκό τύπο μιλάνε για πρόγραμμα εξυπηρέτησης ημετέρων και ότι το σύστημα άνοιξε επιλεκτικά λίγο νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα).

Με ποια κριτήρια αλήθεια κύριοι θα κρίνεται τις υποβληθείσες αιτήσεις και με ποια θα τις απορρίψετε; Με ποια κριτήρια γίνεται η αίτηση σε εκκρεμότητα και με ποια σε αναμονή, ή δε άλλη που έχει υποβληθεί με αρ. πρωτοκόλλου και δεν αναγράφει τον αριθμό; Έχετε σκεφτεί ότι η ταχύτητα internet στην επαρχία είναι μηδαμινή μπροστά σε αυτές της Αθήνας; Έχετε αναλογιστεί ότι άνεργοι έλληνες πολίτες είναι σε όλη την Ελλάδα και θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στην εργασία σύμφωνα με το ποσοστό ανεργίας ανά περιοχή;

Ακούτε ή δεν ακούτε;

Αλήθεια νιώθετε τι γίνεται στον Ελληνικό λαό;

Για 5000 θέσεις εργασίας ποσοστό 0,5% περίπου των σημερινών ανέργων κάνατε τους πολίτες αυτής της χώρας επαίτες για μια θέση εργασίας;

Η κοροϊδία στο μεγαλείο της.

Ποιος ευθύνεται που χάθηκαν χιλιάδες εργατοώρες με ανυπολόγιστο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος;

Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε κύριοι ότι υπάρχει πιο προκλητική συμπεριφορά από αυτή του υπουργείου οικονομικών που μας προτρέπει οι δηλώσεις εισοδήματος και ε9 να υποβάλλονται μεταμεσονύκτιες ώρες από 22.00΄ το βράδυ έως 09.00΄ το πρωί αν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στις προθεσμίες.

Εσείς κύριοι τους ξεπεράσατε. Ούτε αυτό το δικαίωμα μας δώσατε.

Δεν μπορούμε να κάνουμε για μια ακόμη φορά πως πιστεύουμε στις καλές προθέσεις σας και ότι εκ παραδρομής δεν λάβατε υπόψη σας τα προβλήματα που ήταν γνωστό ότι θα δημιουργηθούν ,εφόσον δεν υπήρξε κατανομή επιδοτουμένων θέσεων εργασίας ανά νομό (αναλογικά σύμφωνα πάντα με τον πληθυσμό και σε συνδυασμό με το ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στον κάθε νομό)

Επιφυλασσόμαστε λοιπόν για την άσκηση όλων των νόμιμων ένδικων μέσων προς εσάς, αφού κι εμείς με τη σειρά μας θεωρούμαστε υπόλογοι για την μη υποβολή της αίτησης απ’ τους πελάτες μας.

Υ.Γ. Αλήθεια εσείς θεωρείστε υπόλογοι για το διοικητικό έργο που προσφέρετε στους πολίτες;

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ζαρβαλιάς Παντελής

Ο Γραμματέας
Θάνος Ιωάννης


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης