Πράσινο φως» της κυβερνητικής στα σχέδια ΥΠΟΙΚ για την φοροδιαφυγή

Οικονομικές Ειδήσεις

7 Φεβρουάριος 2007
Με αντικείμενο θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Αισιοδοξία από τον υπουργό Οικονομίας για την πορεία των δημοσίων εσόδων, αλλά και για τα σχέδια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.... Taxheaven.gr

Με αντικείμενο θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Αισιοδοξία από τον υπουργό Οικονομίας για την πορεία των δημοσίων εσόδων, αλλά και για τα σχέδια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι ενημέρωσε και για την πορεία του Προϋπολογισμού του 2006, ο οποίος όπως είπε, έκλεισε μέσα στις προβλέψεις και για την πορεία των φορολογικών εσόδων.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για τη φορολογία που συνοδεύεται από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών έχει «έναν σημαντικό άξονα που είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Ο υπουργός πρόσθεσε «και με τις διασταυρώσεις και με τους καλύτερους ελέγχους και με τα κίνητρα που δώσαμε είχαμε πολύ καλή πορεία των φορολογικών εσόδων και το 2006 και τον πρώτο μήνα του 2007. Ωστόσο, η φοροδιαφυγή είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης διότι τα φορολογικά έσοδα σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούν όλες τις προτεραιότητες του κοινωνικού κράτους, Παιδεία, Υγεία κ.α.».

Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες στο εξής θα εστιαστούν στην αλλαγή της νοοτροπίας και να πείσουν όλους τους Έλληνες ότι πρέπει να ζητούν αποδείξεις και να στηλιτεύονται ταυτόχρονα οι συμπεριφορές των φοροφυγάδων και συμπλήρωσε «η φοροδιαφυγή θεωρείται στη χώρα μας κατά κάποιον τρόπο εξυπνάδα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά».
Πηγή express