Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Google χάνει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Gmail στην Ευρώπη

5 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στα γερμανικά δικαστήρια κρίνεται μέχρι στιγμής η υπόθεση του ονόματος της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google. Ta γερμανικά δικαστήρια αρνήθηκαν στην εταιρεία τη χρήση του ονόματος, καθώς το εμπορικό σήμα G-mail έχει κατοχυρωθεί από το έτος 2001...
 Η Google χάνει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Gmail στην Ευρώπη

Στα γερμανικά δικαστήρια κρίνεται μέχρι στιγμής η υπόθεση του ονόματος της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google. Ta γερμανικά δικαστήρια αρνήθηκαν στην εταιρεία τη χρήση του ονόματος, καθώς το εμπορικό σήμα G-mail έχει κατοχυρωθεί από το έτος 2001 σε έναν Γερμανό επιχειρηματία, ονόματι Daniel Giersch, ο οποίος το χρησιμοποιεί για την ιστοσελίδα του Gmail.de.

To αρμόδιο Γραφείο Εναρμόνισης Εσωτερικής Αγοράς, υπεύθυνο για τα Εμπορικά Ευρωπαϊκά Σήματα, αρνήθηκε κατόπιν τούτων στην Google την κατοχύρωση του ονόματος Gmail για την ευρωπαϊκή αγορά.

Ωστόσο εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την υπηρεσία στην Ευρώπη. Εκτός Γερμανίας και Μ.Βρετανίας, όπου η υπηρεσία θα ονομάζεται με το πλήρες όνομά της "Google Mail", η υπηρεσία θα συνεχίζει να ονομάζεται με το εμπορικό σήμα της εταιρείας "Gmail".

Και φυσικά αυτό δεν θα σημάνει καμία απολύτως αλλαγή στην ίδια την υπηρεσία για τους χρήστες.

Ο Giersch έχεί ήδη κερδίσει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό δικαστικά την υπόθεση το 2006 στο Αμβούργο, αναγκάζοντας την Google να αποσύρει όλες τις αναφορές στην ονομασία Gmail aπό τις υπηρεσίες της. Αλλά η Google είχε προηγουμένως χάσει τα δικαιώματά της στο όνομα και στην Μ.Βρετανία σε εξωδικαστικό συμβιβασμό το 2005 με την εταιρεία IIIR.  
 
Πηγή EEXIΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης