Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γενικεύεται η χρήση ταμειακών μηχανών

5 Φεβρουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Επέκταση της αναγκαστικής χρήσης των ταμειακών μηχανών σε κλάδους οι οποίοι έως τώρα απαλλάσσονταν από τη συγκεκριμένη υποχρέωση προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα. Παράλληλα,.....
Επέκταση της αναγκαστικής χρήσης των ταμειακών μηχανών σε κλάδους οι οποίοι έως τώρα απαλλάσσονταν από τη συγκεκριμένη υποχρέωση προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα. Παράλληλα, η λήψη του συγκεκριμένου μέτρου επέχει και ρόλο επίδειξης αποφασιστικότητας στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Oπως αναφέρουν αρμόδιοι, αρκετοί επαγγελματίες (π.χ. ταξί και πρατηριούχοι καυσίμων) φορολογούνται ευνοϊκά, σε βαθμό τέτοιο ώστε το Δημόσιο να ζημιώνεται εις διπλούν: τόσο από τους διαφυγόντες φόρους (αφού τα τεκμαρτά εισοδήματά τους είναι χαμηλά), όσο και από τη χαλάρωση της φορολογικής συνείδησης των υπολοίπων αφού αισθάνονται αδικημένοι.

Σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί δηλώνουν ετήσια τεκμαρτά εισοδήματα 8.000 ευρώ, κοντά στο 60% ενός μέσου μισθωτού. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, το 2003, είχε αποφασίσει ότι τα ταξί έπρεπε να τοποθετήσουν μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων, καθώς και ανάλογη υποχρέωση (ήδη από το 2002) για τους πρατηριούχους καυσίμων. Ωστόσο, το θέμα «πάγωσε» έκτοτε και επαναφέρεται σήμερα, προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης