Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξέταση από μηδενική βάση του πόθεν έσχες

30 Ιανουάριος 2007
  • Aπό «μηδενική βάση» θα επανεξετασθεί η εφαρμογή τού πόθεν έσχες, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που ξεκινά τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση με τις παραγωγικές τάξεις για την καταπολέμηση....
Aπό «μηδενική βάση» θα επανεξετασθεί η εφαρμογή τού πόθεν έσχες, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που ξεκινά τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση με τις παραγωγικές τάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Oπως αναφέρουν αρμόδιοι, οι σοβαρές διαστάσεις που έχει προσλάβει η φοροδιαφυγή απεικονίζεται ανάγλυφα σε επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία δείχνουν ότι χιλιάδες επιτηδευματίες δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Καθώς μάλιστα πολλοί εξ αυτών ταυτόχρονα συντηρούν οικογένεια, διαθέτουν μεγάλης αξίας ιδιόκτητη κατοικία (κύρια αλλά και δευτερεύουσα) ενώ παράλληλα κατέχουν αυτοκίνητα που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα, εκτιμάται ότι η φοροδιαφυγή θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και με την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του πόθεν έσχες.

Οι αλλαγές θα κινούνται στην κατεύθυνση του να ζητείται από τον φορολογούμενο να αποδεικνύει ανά πάσα στιγμή την προέλευση των χρημάτων που δαπανά για την απόκτηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, ενώ καθοριστική θα είναι η συμβολή της ηλεκτρονικής υποδομής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Πηγή express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης