Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συνεχίζεται το σίριαλ στην υπόθεση Τρ. Πειραιώς, Marfin και Τρ. Κύπρου

26 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Kαθοριστική για τις εξελίξεις στην υπόθεση των δημοσίων προσφορών που έχουν καταθέσει Τράπεζα Πειραιώς και Marfin Popoular Bank, είναι η σημερινή, κατά πάσα πιθανότητα, απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου, αναφορικά με την προσφυγή ...

Kαθοριστική για τις εξελίξεις στην υπόθεση των δημοσίων προσφορών που έχουν καταθέσει Τράπεζα Πειραιώς και Marfin Popoular Bank, είναι η σημερινή, κατά πάσα πιθανότητα, απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου, αναφορικά με την προσφυγή της Marfin Popular Bank κατά της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας βρίσκεται στην Κύπρου για σειρά επαφών με τις πολιτειακές και εποπτικές αρχές του νησιού, η πλευρά της Marfin επιχειρεί να μεταφέρει τις εξελίξεις στο πεδίο των νομικών διαδικασιών.

Η Marfin P.B. έχει ζητήσει από τις δικαστικές αρχές μέσω των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει να αρθεί η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, να ενεργοποιηθούν οι δημόσιες προτάσεις προς την Tράπεζα Πειραιώς και την Tράπεζα Κύπρου και παράλληλα να ακυρωθεί η δημόσια πρόταση της Πειραιώς προς τη Marfin.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου δεχθεί ότι υπήρχε παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, τότε κατ’ ουσίας δεν αλλάζει κάτι στα έως τώρα δεδομένα.

Εάν όμως το Ανώτατο Δικαστήριο δεχθεί ότι δεν υπήρξε κάποια παράβαση στη διαδικασία, τότε η συνέχεια μετατίθεται στις ευθύνες του Χρηματιστηρίου Κύπρου, το οποίο μπορεί ακόμη και να εγκρίνει τις «παγωμένες» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δημόσιες προτάσεις της Marfin P.B.

Τραπεζικοί και οικονομικοί κύκλοι στην Αθήνα, πάντως, εκτός των άμεσα ενδιαφερόμενων, υπογράμμιζαν ότι η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, διότι η εκκρεμότητα, που πηγάζει κυρίως από τη διαφορετική νομοθεσία των εποπτικών και χρηματιστηριακών αρχών σε Ελλάδα και Κύπρο, δυναμιτίζει, αν μη τι άλλο, το επιχειρηματικό κλίμα.

Προσθέτουν μάλιστα ότι δεν αποκλείουν το σενάριο να «τρέξουν» ταυτόχρονα όλες οι δημόσιες προτάσεις ώστε να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Και ενώ οι εξελίξεις μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες, αργά το βράδυ της Τρίτης η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ στη Λευκωσία δείπνο στον κ. Μιχάλη Σάλλα.

Οι δύο τράπεζες δεν προχώρησαν σε κάποια ανακοίνωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων, επισημαίνοντας μόνο το «εγκάρδιο» κλίμα που επικράτησε.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να μείνουν οι τράπεζες σε κυπριακά χέρια»

Σε νέα παρέμβαση σχετικά με το θέμα των κυπριακών τραπεζών προχώρησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ κληθείς να σχολιάσει το θέμα της προσπάθειας που γίνεται για εξαγορά ή και συγχώνευση κυπριακών τραπεζών με ξένες τράπεζες δήλωσε χθες από την Πάφο ότι, η Εκκλησία έχει συμβουλεύσει τις κυπριακές τράπεζες να απέχουν από δραστηριότητες με ξένες τράπεζες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εμείς επιθυμούμε να παραμείνουν οι κυπριακές τράπεζες σε κυπριακά χέρια και να μην παρασυρθούν έστω και αν φουσκώσουν τις μετοχές τους γιατί μετά θα το μετανιώσουν».

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης