Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ερχονται γενναίες αυξήσεις στις αντικειμενικές των εκτός σχεδίου ακινήτων

24 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα επιβεβαίωσε και από το Βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας...

Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα επιβεβαίωσε και από το Βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Στ. Μάνου για τις αμοιβές των συμβολαιογράφων, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν υπερβολικά με την ανακοίνωση των νέων πολύ υψηλότερων αντικειμενικών αξιών, ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι οι αντικειμενικές αξίες των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων είναι πάρα πολύ χαμηλές, αφού έχουν να αυξηθούν από το 1999 και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις αξίες που επικρατούν στην αγορά.
Οσον αφορά το ποσοστό αμοιβής των συμβολαιογράφων επί της αξίας των συμβολαίων ο κ. Μπέζας είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να μεταβάλλει το καθεστώς αμοιβής των συμβολαιογράφων ούτε να θέσει κάποια οροφή σε αυτές τις αμοιβές.

Ο συσχετισμός αμοιβών και αξιών είναι απολύτως διαφανής και ελέγξιμος, αυτή άλλωστε είναι και η λογική της αναλογικής αμοιβής, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζας. «Σε ποια ηθική βάση στηρίζεται αυτό το καθεστώς; Με ποια ηθική νομιμοποίηση οι συμβολαιογράφοι θα δουν το εισόδημά τους να δεκαπλασιάζεται από τις επικείμενες μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών;» αντιπαρατήρησε ο κ. Μάνος υπενθυμίζοντας ότι οι αυξήσεις για όλους τους Ελληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια κυμαίνονται στο 3% έως 4% ετησίως.
Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης