Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βομβιστική επίθεση στην Εφορία Αργυρούπολης

23 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα με βόμβα μέτριας ισχύος πραγματοποίησε τη νύχτα πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση εναντίον εφορίας....

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα με βόμβα μέτριας ισχύος πραγματοποίησε τη νύχτα πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση εναντίον εφορίας. Η βομβιστική επίθεση έγινε λίγο μετά τις 02.30 στην Αργυρούπολη και είχε ως στόχο τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) της περιοχής, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αργυρουπόλεως 94-96. Οι δράστες είχαν προειδοποιήσει για την έκρηξη με τηλεφώνημά τους, είκοσι πέντε λεπτά πριν, σε εφημερίδα.

Έτσι, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στους αστυνομικούς να φτάσουν στην περιοχή και να αποκλείσουν τους γύρω δρόμους σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Οι περίοικοι ξύπνησαν από την κινητοποίηση της Αστυνομίας και σύμφωνα με μαρτυρίες ο κρότος της έκρηξης ήταν μέτριας έντασης και συνοδεύτηκε από έντονη λάμψη. Η βόμβα προκάλεσε μικρές ζημιές στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ.

Επί τόπου έσπευσαν και άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να συλλέξουν υπολείμματα του ωρολογιακού μηχανισμού και να τα εξετάσουν στα εργαστήρια προκειμένου να βρουν τη συνδεσμολογία του και τυχόν αποτυπώματα. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής το γεγονός ότι ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία» και προειδοποίησε για την έκρηξη, ανέλαβε και την ευθύνη για λογαριασμό της Ένοπλης Επαναστατικής Δράσης.

Η οργάνωση αυτή δεν έχει ξαναεμφανιστεί και το ερώτημα είναι αν πρόκειται για νέα (σε δομή και μέλη) οργάνωση ή για κάποια από τις γνωστές που, απλώς, αλλάζει την επωνυμία της.

Πήγή Τα νέα

 

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης