Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κίνητρα νέου τύπου κατά φοροδιαφυγής

22 Ιανουάριου 2007
  • Χαρακτηρίζοντας «αντικοινωνική συμπεριφορά» τη φοροδιαφυγή και καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν στην προσπάθεια του κράτους, ο υπουργός...

Χαρακτηρίζοντας «αντικοινωνική συμπεριφορά» τη φοροδιαφυγή και καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν στην προσπάθεια του κράτους, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης θα εξαγγείλει το προσεχές διάστημα προσπάθεια για να περιορισθεί σημαντικά η μάστιγα της φοροδιαφυγής.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός με αποκλειστική δήλωσή του στην EΞΠPEΣ, θα προσφερθούν στους «συμμάχους πολίτες» νέου τύπου φορολογικά κίνητρα, όπως οι εκπτώσεις των δαπανών από το εισόδημα, ενώ είναι πιθανό να ενισχυθούν και τα υφιστάμενα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Αλογοσκούφης, θα ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ελεγκτικός μηχανισμός, που θα κινηθεί στοχευμένα σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινείται και η διαφημιστική εκστρατεία. Κατά καιρούς έρευνες υπολογίζουν το ύψος της φοροδιαφυγής στο 35% του ΑΕΠ και τις απώλειες εσόδων σε περίπου 70 δισ. ευρώ ετησίως.

Πηγή ExpressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης