Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καταργείται το Ελάχιστο Κόστος Οικοδομής

22 Ιανουάριος 2007
  • Την κατάργηση του Ελάχιστου Κόστους Οικοδομής στις νεόδμητες οικοδομές που υπάγονται στον ΦΠΑ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αντίθετα θα διατηρηθεί στους ιδιώτες που ανεγείρουν οικοδομές καθώς και σε αυτές που ανεγείρονται και εξαιρούνται από το σύστημα ...

Την κατάργηση του Ελάχιστου Κόστους Οικοδομής στις νεόδμητες οικοδομές που υπάγονται στον ΦΠΑ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αντίθετα θα διατηρηθεί στους ιδιώτες που ανεγείρουν οικοδομές καθώς και σε αυτές που ανεγείρονται και εξαιρούνται από το σύστημα του ΦΠΑ. Με το σύστημα του Ελάχιστου Κόστους η Εφορία προσδιορίζει τα ελάχιστα δηλωτέα ακαθάριστα έσοδα και καθαρά εισοδήματα των επαγγελματιών που συμμετέχουν στην ανέγερση κατοικιών και άλλων κτισμάτων. Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας στο σύστημα υπολογισμού του ΕΚΚΟ είναι, αναλυτικά, οι ακόλουθες:

1) Αύξηση των τιμών αφετηρίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του ελαχίστου κόστους κατασκευής οικοδομής. Πρόκειται για τις αντικειμενικές τιμές του «κόστους εκκίνησης», που αντιπροσωπεύουν το καθαρό κόστος κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο οικοδομής. Οι τιμές αυτές καθορίσθηκαν για πρώτη φορά το 1994, όταν ίσχυσε το σύστημα του ελαχίστου κόστους, και από τότε δεν έχουν αυξηθεί.

2) Αναμόρφωση του συστήματος των συντελεστών και των μαθηματικών τύπων που προσδιορίζουν για κάθε είδος νεόδμητης οικοδομής το τελικό ποσό του ελαχίστου κόστους κατασκευής.

3) Εφαρμογή του συστήματος του ΕΚΚΟ σε κάθε οικοδομή που κατασκευάζεται για λογαριασμό οικοπεδούχου από επαγγελματία κατασκευαστή ή με αυτεπιστασία. Από το σύστημα του ΕΚΚΟ θα εξαιρεθούν τα ακίνητα που υπάγονται στον ΦΠΑ.

Πηγή Καθημερινή

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης