Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μετέωρες 1.590 επενδύσεις αναμένουν... γνωμοδότηση

18 Ιανουάριος 2007
  • «Επί ξυρού ακμής» βρίσκονται 1.590 επενδυτικά σχέδια, τα οποία υποβλήθηκαν για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο αλλά δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως από το υπουργείο Οικονομίας πριν από την αναθεώρηση του νόμου. Η ηγεσία του υπουργείου καλείται να βρει...

«Επί ξυρού ακμής» βρίσκονται 1.590 επενδυτικά σχέδια, τα οποία υποβλήθηκαν για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο αλλά δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως από το υπουργείο Οικονομίας πριν από την αναθεώρηση του νόμου.
Η ηγεσία του υπουργείου καλείται να βρει «σολομώντεια λύση», καθώς από την 1/1/2007 ο τροποποιημένος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει αυξημένες επιχορηγήσεις σε όσες επενδύσεις εγκριθούν. Ως εκ τούτου, εάν τα σχέδια εγκριθούν θα πρέπει να λάβουν ενισχύσεις έως και 60%, έναντι 55% που έλαβαν όσες εγκρίθηκαν έως το τέλος του 2006. Αν αποφασιστεί η επιδότηση των σχεδίων με το παλιό καθεστώς, το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει σε ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πρόβλημα παρατείνει την αγωνία των επιχειρήσεων, καθώς σημειώνεται καθυστέρηση στη γνωμοδότηση του υπουργείου για την επιλεξιμότητα των σχεδίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, έως τις 31/12/2006 κατατέθηκαν 4.399 επενδυτικά σχέδια, ύψους 11,80 δισ. ευρώ, εγκρίθηκαν 2.649 επενδύσεις ύψους 4,745 δισ. ευρώ και έως σήμερα έχουν απορριφθεί 160 προτάσεις.

Πηγή expressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης