Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας - έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

17 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Αύξηση των ελέγχων στα σούπερ μάρκετ και τις ομοειδείς μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις για το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής.....

Αύξηση των ελέγχων στα σούπερ μάρκετ και τις ομοειδείς μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις για το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, δίνοντας έμφαση στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την καλύτερη δυνατή εξασφάλιση υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι, αυξήθηκαν και επιβλήθηκαν αναλογικότερα αυξημένα πρόστιμα, μηνύσεις και διακοπές της λειτουργίας στις επιχειρήσεις που βρέθηκαν να παρανομούν.
Από τα συνοπτικά στοιχεία του ΣΕΠΕ προκύπτει όσον αφορά την Κοινωνική Επιθεώρηση:

– Αύξηση του αριθμού των ελέγχων σε σύγκριση με την τελευταία διετία.

– Αυστηροποίηση των κυρωτικών εργαλείων με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό σχεδόν των ποσών των προστίμων, τα οποία ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

– Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της διαδικασίας επίλυσης εργατικών διαφορών μόνο την τελευταία τριετία καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους ποσά που ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Oσον αφορά την Τεχνική & Υγειονομική Επιθεώρηση:

– Σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των ελέγχων.

– Αύξηση των προβλεπόμενων κυρώσεων από τους Επιθεωρητές Εργασίας.

– Επιπλέον αύξηση στα ποσά των προστίμων, που φτάνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

– Στον κλάδο των οικοδομών δίνεται έμφαση, ως πιο αποτελεσματικής, στη χρήση της διακοπής των εργασιών στα τεχνικά έργα, όπου και παρατηρούνται τα περισσότερα σοβαρά και θανατηφόρα ατυχήματα.

Για την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση του ΣΕΠΕ και τη διευκόλυνση του έργου των Επιθεωρητών γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ορθολογικότερους, ουσιαστικούς και περισσότερο αποτελεσματικούς ελέγχους. Συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών που δεν παραβιάζουν την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αναλυτικών στατιστικών στοιχείων και θα συνταχθεί για να δοθεί στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση πεπραγμένων, η οποία δίνεται το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης