Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Οχι» στη Μarfin είπε η κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

17 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Οριστικό όχι στη Marfin Popular Bank είπε πριν από λίγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου η οποία «καλεί την Marfin Popular Bank να σταματήσει αμέσως τις οποιεσδήποτε ενέργειες της προς υλοποίηση των δημοσίων προτάσεων προς Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα ...

Οριστικό όχι στη Marfin Popular Bank είπε πριν από λίγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου η οποία «καλεί την Marfin Popular Bank να σταματήσει αμέσως τις οποιεσδήποτε ενέργειες της προς υλοποίηση των δημοσίων προτάσεων προς Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς και να τις ανακαλέσει. Ως εκ τούτου, προηγείται η δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της MPB». Παράλληλα της επιβάλει διοικητικό πρόστιμο 10.000 λιρών Κύπρου.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου αποφάσισε ότι η Marfin Popular Bank Public με τις ενέργειες της, ήτοι τις ανακοινώσεις για την υποβολή δημόσιων προτάσεων προς τους μετόχους των εταιρειών Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ και Τράπεζα Πειραιώς ενήργησε κατά παράβαση του Κανονισμού 21(1) των Κανονισμών περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Δημόσια Πρόταση προς Εξαγορά ή Αγορά Τίτλων και Συγχώνευση Εταιρειών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο), ο οποίος αναφέρει ότι: "Από της ανακοινώσεως της δημόσιας πρότασης κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό 9(1) μέχρι και της ανακοινώσεως του αποτελέσματος της δημόσιας πρότασης, το διοικητικό συμβούλιο της σκοπευόμενης εταιρείας οφείλει να απέχει από κάθε ενέργεια που κατατείνει στη ματαίωση ή την παρακώλυση της πρότασης."

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τις παραστάσεις της Marfin Popular Bank Public Co Ltd και το γεγονός ότι οι ενέργειες της δεν κρίθηκαν κακόπιστες, αποφάσισε την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 10.000 λιρών Κύπρου προς την εν λόγω εταιρεία.


Επιπλέον, η Επιτροπή καλεί τη Marfin Popular Bank Public Co Ltd να σταματήσει αμέσως τις οποιεσδήποτε ενέργειες της προς υλοποίηση των ως άνω δημόσιων προτάσεων και τις ανακαλέσει, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.


 «Ασπίδα προστασίας» από Εκκλησία, αρχές και κόμματα

«Ασπίδα προστασίας» προσφέρουν σήμερα στην Τράπεζα Κύπρου, Αρχιεπισκοπή, αρχές και πολιτικά κόμματα έναντι της δημόσιας πρότασης που της υπέβαλε η Marfin Popular Bank.
Η διοίκηση της τράπεζας εμμένει στη θέση της πως δεν πωλείται κι επαναλαμβάνει πως η προσφορά της MPB στερείται σοβαρότητας. "Αυτή η προσφορά δεν είναι σοβαρή. Είναι μία εντελώς απαράδεκτη προσφορά για τους μετόχους μας" τονίζει σήμερα στο Reuters ο κ. Χαρίλαος Σταυράκης, γενικός διευθυντής του ομίλου. "Δεν είναι μόνο μηδενικό το premium, αλλά είναι οι μετοχές της Marfin, οι οποίες κατά τη γνώμη μας είναι συγκριτικά λιγότερο ελκυστικές μακροπρόθεσμα".
Σύμφωνα με τον κ. Σταυράκη, η κυπριακή τράπεζα αναμένει να είναι σε πλήρη λειτουργία εφέτος στη Ρωσία, εξέλιξη η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της. "Εχουμε ένα φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο για τη Ρωσία που αποτελεί χρυσή ευκαιρία για εμάς τα επόμενα χρόνια" επισημαίνει ο κ. Σταυράκης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, στελέχη της τράπεζας, με αιχμηρή αναφορά τους στη Marfin, το 15% της οποίας ανήκει στη Dubai Financial, αναφέρονται στην ανάγκη να παραμείνει η τράπεζα σε κυπριακά χέρια.


Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης