Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ασφυκτικός κλοιός στη φοροδιαφυγή

16 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Προετοιμάζοντας το έδαφος, ο υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης, κατά τον χαιρετισμό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Στατιστικής Yπηρεσίας, σημείωσε ότι στις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν «την αναποτελεσματικότητα ...

Προετοιμάζοντας το έδαφος, ο υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης, κατά τον χαιρετισμό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Στατιστικής Yπηρεσίας, σημείωσε ότι στις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν «την αναποτελεσματικότητα του ελληνικού κράτους διαχρονικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φτώχειας.

Διότι, ενώ το ύψος των δαπανών για το κοινωνικό κράτος είναι κατά μέσο όρο περίπου εκεί όπου βρίσκεται και στις υπόλοιπες χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης, η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών στην αντιμετώπιση της φτώχειας δεν είναι αυτή που πρέπει. Kαι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί όλους και σίγουρα τη σημερινή κυβέρνηση την ανησυχεί και θα πρέπει να πάρουμε καινούργιες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα».

Σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή, σημείωσε ότι «δεν πιστεύουμε ότι μόνο με μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ή μόνο με κίνητρα μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτό το φαινόμενο.

Aσφαλώς χρειάζεται να ενεργοποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός, ασφαλώς χρειάζονται τα κίνητρα -και έχουν ήδη δοθεί αρκετά κίνητρα- αλλά το μεγάλο ζητούμενο είναι η αλλαγή νοοτροπίας».
Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης