Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φοροαπαλλαγή πρώτης κατοικίας σε αλλοδαπούς

16 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Φοροαπαλλαγή για την απόκτηση πρώτης κατοικίας δικαιούνται οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Λόγω της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο Οικονομικών ...

Φοροαπαλλαγή για την απόκτηση πρώτης κατοικίας δικαιούνται οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Λόγω της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες στις εφορίας για την παροχή της φοροαπαλλαγής και στους πολίτες των δυο νέων χωρών μελών της Ε.Ε.
Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι πολίτες που κατοικούν και εργάζονται μόνιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δώδεκα μήνες, δικαιούνται να αποκτήσουν πρώτη κατοικία απαλλασσόμενοι από το Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων.

Το αφορολόγητο όριο για τον άγαμο που αποκτά πρώτη κατοικία είναι 75.000 ευρώ, ενώ για τον έγγαμο χωρίς παιδιά 115.000 ευρώ. Για καθένα από τα δυο πρώτα παιδιά το παραπάνω όριο αυξάνεται κατά 23.000 ευρώ και για καθένα από το τρίτο και τα επόμενα αυξάνεται κατά 35.000 ευρώ.

Πηγή Εxpress

 

Σχετική απόφαση

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5844



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης