Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή Ο.Ε.Ε. Δ. Κρήτης προς Βουλευτές για παράταση δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

15ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ

ΜΥΛΩΝΟΓΙΑΝΝΗ 15 και ΚΡΙΑΡΗ, ΤΚ 73135, ΧΑΝΙΑ, 2ος ΟΡΟΦΟΣ
ΤΗΛ: 28210 94505-76186, ΦΑΞ: 28210 95001, e-mail : [email protected]

Χανιά 21/07/2014

Προς
Τους Βουλευτές Θερινού Τμήματος της Βουλής των Ελλήνων

Κοινοποίηση:
Υπουργός και Υφυπουργοί Οικονομικών
Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ Σαββαΐδου
Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ Τσαβδαρής

ΘΕΜΑ: Τροπολογία για επαναπροσδιορισμό των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων χωρίς πρόστιμα, ποινές και προσαυξήσεις.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας τονίσουμε εντόνως ότι ως Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εκπροσωπώντας πάνω από 2.500 οικονομολόγους και αδειούχους λογιστές σε Χανιά και Ρέθυμνο είμαστε αντίθετοι σε πρακτικές όπου απαιτείται συμμόρφωση των πολιτών ως φορολογούμενοι και την ίδια στιγμή, για τα ίδια θέματα, δεν συμμορφώνεται με τον Νόμο η ίδια η Κεντρική Διοίκηση.

Θα σας παρακαλούσαμε όπως ελέγξετε κατά πόσο η Διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών και τα Στελέχη της ΓΓΔΕ και ΓΓΠΣ συμμορφώθηκαν με τον Ν.2238/1994 άρθ 62 παρ.1 όπου αναφέρει χρονικό διάστημα 5 μηνών υποβολής των δηλώσεων, το οποίο σαφώς και δεν τηρήθηκε. Κάποιοι από τους προαναφερόμενους ενέργησαν αυτοβούλως, δεν συμμορφώθηκαν στον Νόμο και άνοιξαν το σύστημα αντί 1η Φεβρουαρίου 2014 στις 21 Μαρτίου 2014 και ο δε επαναπροσδιορισμός των ημερομηνιών που έκαναν δεν κάλυψε την διάρκεια τον 5 μηνών που ορίζει ο Νόμος.

Παρακαλούμε όπως ελέγξτε με προσοχή αν η Διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών και τα Στελέχη της ΓΓΔΕ και ΓΓΠΣ συμμορφώθηκαν με τον Ν.2238/1994 άρθρ 62 παρ 1ε όπου αναφέρει ότι το σύστημα κλείνει στις 07:00 τα ξημερώματα ενώ η Διοίκηση της Γ.Γ.Π.Σ. το έκλεισε 6 ώρες νωρίτερα αφήνοντας χιλιάδες δηλώσεις στα χέρια των λογιστών.

Επίσης παρακαλούμε όπως ελέγξετε με προσοχή αν η Διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών και τα Στελέχη της ΓΓΔΕ και ΓΓΠΣ συμμορφώθηκαν με την ΠΟΛ.1146/19.5.2014 όπου αντί να ανοίξει το σύστημα υποβολής των συμπληρωματικών εμπρόθεσμων δηλώσεων 60 ημέρες μετά την έναρξη υποβολής που ορίζει ο Νόμος (σ.σ. δηλαδή από 1η Μαρτίου 2014) τελικά άνοιξε στις 7 Ιουλίου 2014 δηλαδή επτά ημέρες πριν την λήξη.
Θεωρούμε ότι αποτελεί μέγα θέμα για την κοινωνία μας η μη τήρηση των ημερομηνιών που ορίζουν συγκεκριμένοι νόμοι σχετικά με την φορολόγηση των φυσικών και νομικών προσώπων που καλούνται να καταβάλλουν σημαντικά ποσά ένεκα του νέου φορολογικού συστήματος.

Σας καλούμε όλους να δώσετε λύση στο θέμα αυτό, όχι μόνο στην δυνατότητα αποφυγής της ποινής μη υπολογισμού των αποδείξεων δαπανών στην φορολογική δήλωση («Κωδικός 049 της δήλωσης») αλλά προχωρήστε στην δυνατότητα να δοθεί ένα μικρό διάστημα έως 28/7/2014 ώστε να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι δηλώσεις χωρίς προσαυξήσεις, ποινές και πρόστιμα και έτσι να τηρηθεί και το γράμμα και το πνεύμα του Νόμου.


Η Γραμματέας ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης

Ελπίδα Τσιτσιρίδη

Ο Πρόεδρος ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης

Παντελής ΠετσετάκηςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης