Αποτελέσματα live αναζήτησης

Από τον Αύγουστο η παρακράτηση φόρου για συνταξιούχους με δύο συντάξεις

21 Ιούλιου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Βρούτσης: Οι συνταξιούχοι δεν επιβαρύνονται ούτε ένα ευρώ

«Οι συνταξιούχοι δεν επιβαρύνονται ούτε ένα ευρώ όπως δεν υπάρχει επιβάρυνση του προϋπολογισμού» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Με την πληρωμή συντάξεων του Αυγούστου» συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας, ολοκληρώνεται ο κύκλος του οργανωτικού εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας. Ήδη, με το πρώτο βήμα, κανένας συνταξιούχος δεν χρειάστηκε να περάσει το κατώφλι του ασφαλιστικού του ταμείου. Σήμερα, με το δεύτερο βήμα, δεν θα χρειαστεί να ξαναπεράσει το κατώφλι της εφορίας».

Η επέκταση του μέτρου και για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις κατέστη δυνατή, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», του υπουργείου Εργασίας και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης» (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).

Το σύστημα «Ήλιος», δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης του αριθμού των συνταξιούχων και των συντάξεων που λαμβάνει ο καθένας.

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, η ΗΔΙΚΑ Α.Ε, έχει παραδώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) το αρχείο των συντάξιμων αποδοχών του έτους 2013 για 2,8 εκατ. συνταξιούχους από το Δημόσιο και 69 άλλους φορείς και τομείς κοινωνικής ασφάλισης συνολικού ύψους 28,2 δις ευρώ.

Για πρώτη φορά από φέτος οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας δεν χρειάστηκαν βεβαιώσεις αποδοχών οι οποίες είχαν δοθεί προτυπωμένες στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέσω του συστήματος Taxis.






Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης