Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων

12 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε υλοποίηση της εντολής του Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ.Σάββα Τσιτουρίδη για επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων, η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, κ. Δημοσθένη Μαμμωνά, υπηρεσιακών ....
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε υλοποίηση της εντολής του Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ.Σάββα Τσιτουρίδη για επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων, η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, κ. Δημοσθένη Μαμμωνά, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. προχώρησε σήμερα σε δημόσια κλήρωση τριών (3) περιοχών (Τρίκαλα, Λευκάδα, Αλεξανδρούπολη) από τους εμφανίζοντας υψηλό ποσοστό αναπηρικών συντάξεων σε σύγκριση με το συνολικό αριθμό συντάξεων.

   Από την πλευρά της Διοίκησης, στην κλήρωση παρέστησαν ο Διοικητής κ.Ιωάννης Βαρθολομαίος, οι κ.κ. Υποδιοικητές Θεόδωρος Αμπατζόγλου και Δημήτριος Κυρζόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

  Επίσης, ανακοίνωσε τον επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων στους νομούς Ηρακλείου (25,62%) και Χανίων (23,77%) ως εχόντων τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ όλων των νομών της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναπηρικές συντάξεις σε πανευρωπαικό επίπεδο κυμαίνονται μεταξύ 8% και 12%.

   Η διαδικασία ελέγχου όλων των αναπηρικών συντάξεων θα ολοκληρωθεί με την επέκταση του θεσμού του ειδικού σώματος γιατρών αναπηρίας σε όλες τις λειτουργούσες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας.

  Ο επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων στους υπό εξέταση νομούς θα γίνεται από 3μελή κλιμάκια γιατρών του Ειδικού Σώματος, οι οποίοι θα μελετήσουν το σύνολο των φακέλων και στη συνέχεια θα ασκήσουν έλεγχο σε όσους κριθούν μη επαρκώς τεκμηριωμένοι.

  Οι επιλεγείσες προς επανέλεγχο περιπτώσεις μετά από σχετική απόφαση του ασφαλιστικού οργάνου θα εξετασθούν από έκτακτες πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές στις οποίες θα προεδρεύουν γιατροί του Ειδικού Σώματος.

  Από την διαδικασία της επανεξέτασης θα εξαιρεθούν:

  Α) Οι πάσχοντες από:
  • Ακρωτηριαστικές Βλάβες άνω και κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω
  • Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου
  • Μεταμόσχευση νεφρών και συμπαγών οργάνων
  • Φωκομέλειες
  Β) Οι συνταξιούχοι αναπηρίας άνδρες άνω των 65 ετών και οι γυναίκες άνω των 60, εφόσον θεμελιώνουν δικαίωμα για σύνταξη γήρατος.

  Γ) Με οριστικοποιημένη σύνταξη λόγω αναπηρίας (διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.18 του Κ.Α.Α. δεν υπόκεινται σε επανεξέταση).

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 18% ΚΑΙ ΑΝΩ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης