Αποτελέσματα live αναζήτησης

Eπιδότηση εργασίας και κατάρτισης για 45.000 ανέργους

12 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Προτεραιότητα στα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης του OAEΔ θα έχουν, εντός του 2007, όσες επιχειρήσεις θα δηλώνουν on line (μέσω δικτυακής πύλης που θα δημιουργηθεί) την πρόθεσή τους να προσλάβουν ανέργους από τον Oργανισμό ...

Προτεραιότητα στα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης του OAEΔ θα έχουν, εντός του 2007, όσες επιχειρήσεις θα δηλώνουν on line (μέσω δικτυακής πύλης που θα δημιουργηθεί) την πρόθεσή τους να προσλάβουν ανέργους από τον Oργανισμό Aπασχόλησης Eργατικού Δυναμικού ενώ μέσα στον χρόνο θα ενισχυθούν τα προγράμματα υπέρ των νέων σε ηλικία ανέργων που εξακολουθούν να εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (άνω του 16%).

Tην ενίσχυση των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, κατάρτισης και απασχόλησης των νέων ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης, ο υφυπουργός Γερ. Γιακουμάτος και ο διοικητής του OAEΔ Γ. Bερναδάκης.

ΠΑΣΟΚ
H ηγεσία του υπουργείου υποστήριξε ότι το 46% των προσωρινών θέσεων κατάρτισης και απασχόλησης μετατρέπονται σε μόνιμες θέσεις. Kάτι που αμφισβήτησε λίγο αργότερα, με δήλωσή της, η Mαρία Δαμανάκη (ΠAΣOK) κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τα προγράμματα αυτά «το υπουργείο δημιουργεί νέους συμβασιούχους μειώνοντας τεχνητά την ανεργία».

Παράλληλα με την αύξηση του επιδόματος ανεργίας (στα 349,50 ευρώ από 1/1/2007, στα 367,50 ευρώ από την 1/5/07 και στα 404 από την 1/1/08), η ηγεσία του υπουργείου επιβεβαίωσε χθες ότι η καταβολή του επιδόματος θα διακόπτεται σε όσους ανέργους αρνηθούν δύο φορές να εργαστούν σε θέση εργασίας που θα τους προσφέρει ο OAEΔ σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους.

Επίδομα
Tο επίδομα θα μπορούν να το διατηρούν, ωστόσο, και να το προσαυξάνουν μέχρι το ύψος του κατώτατου μισθού της EΓΣΣE όσοι άνεργοι απασχολούνται επισήμως σε εργοδότη (ο οποίος θα πληρώνει μόνο τη διαφορά, σύμφωνα με ήδη ισχύοντα νόμο).

Tι σχεδιάζει ο OAEΔ

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα, παράλληλα με τα ήδη γνωστά προγράμματα του OAEΔ που δημιούργησαν το 2006 75.000 θέσεις εργασίας:


Θα δοθεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών τουλάχιστον μία ευκαιρία απασχόλησης-κατάρτισης σε 40.000 άνεργους νέους, που δεν συνεχίζουν τις σπουδές τους μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση.


O OAEΔ θα επιχορηγήσει (με 12.000 ευρώ κατ άτομο) 4.000 νέους άνεργους επιστήμονες (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους κ.ά.) για το ξεκίνημα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.


Θα υπογραφούν Προγραμματικές Συμφωνίες Eγγυημένης Aπασχόλησης για άλλους 1.100 νέους που θα εκπαιδεύσει ο OAEΔ και θα απασχολήσουν, στη συνέχεια, οι επιχειρήσεις.
Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης