Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αίτημα του Συλλόγου Λογιστών Άργους για επέκταση της προθεσμίας υποβολής των φολογικών δηλώσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΡΓΟΥΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Άργος, 16 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη,Καραγεώργη Σερβίας 10, ΤΚ10184,email:[email protected]
2. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη,Καραγεώργη Σερβίας 10 ΤΚ 10184, email:[email protected]
3. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων,email :[email protected]
4. Γ.Γ.Π.Σ,[email protected]

Κοινοποίηση :TAX HEAVEN, [email protected]
Δ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε. [email protected]

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με την παρούσα επιστολή και αφού εκφράσουμε τις διαμαρτυρίες μας για τις συνθήκες που κληθήκαμε να εργαστούμε στην περίοδο της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ,θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό το αίτημα μας για επέκταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιους από τους λόγους που συνηγορούν ως προς την αποδοχή του αιτήματος μας:

Πρώτον, το σύστημα TAXIS NET άνοιξε εκπρόθεσμα. Αρα δεν εφαρμόστηκε ο σχετικός νόμος που όριζε το διάστημα που θα έμενε ανοιχτό το σύστημα στους πέντε (5) μήνες και τους τρεις (3) μήνες για τις τροποιητικές δηλώσεις.

Δεύτερον, η καθυστέρηση στην καταχώρηση των στοιχείων από τους δημόσιους φορείς και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τα αρκετά λάθη που έχριζαν διόρθωσης.

Τρίτον, τα σημαντικότατα τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που μείωσε αισθητά τον καθαρό χρόνο που είχαμε στην διάθεση μας.

Βιώσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο με μεγάλη ψυχολογική και σωματική κόπωση .Αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε τα μεσάνυκτα, τα ξημερώματα, τις Κυριακές και όλα αυτά ενώ καθημερινά ερχόμασταν αντιμέτωποι με τα αμέτρητα μικρά και μεγάλα δράματα που βιώνουν οι φορολογούμενοι-πελάτες μας.

Για τους παραπάνω λόγους και αφού από την μεριά μας όλο αυτό το διάστημα έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό αιτούμαστε την επέκταση λίγων ημερών (έως 25/07/2014) της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ώστε να μην επιβαρυνθούν με αδικαιολόγητα πρόστιμα τόσο οι φορολογούμενοι όσο και οι επαγγελματίες λογιστές –φοροτεχνικοί.
Άλλωστε η όποια παράταση δεν θα έχει κάποιο δημοσιονομικό κόστος.

Ελπίζουμε το αίτημα μας να έχει θετική ανταπόκριση.


Με τιμή,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης