Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΥΝΑΡΟΕΕ - «Προθεσμίες φορολογικών δηλώσεων - Η Συγκυβέρνηση να σεβαστεί τους νόμους που ψήφισε.»

ΣΥΝΑΡΟΕΕ - «Προθεσμίες φορολογικών δηλώσεων - Η Συγκυβέρνηση να σεβαστεί τους νόμους που ψήφισε.»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


[email protected]

15/07/2014

«Προθεσμίες φορολογικών δηλώσεων - Η Συγκυβέρνηση να σεβαστεί τους νόμους που ψήφισε.»


Η Συγκυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών έδειξαν για ακόμη μια φορά το αδυσώπητο πρόσωπο τους, κλείνοντας από την Δευτέρα το βράδυ το ηλεκτρονικό σύστημα ( taxisnet ) υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Με αυτό τον τρόπο, εξάντλησαν όλη την «αυστηρότητα» τους, φορτώνοντας πρόστιμα σε χιλιάδες φορολογούμενους, τη στιγμή που μια ολιγοήμερη παράταση δεν θα είχε καμία αρνητική συνέπεια στα έσοδα. Στην πραγματικότητα προσπαθούν να μετακυλήσουν τις δικές τους ευθύνες σε φορολογούμενους και λογιστές-φοροτεχνικούς, αφού αντί να απολογούνται για το ότι το σύστημα άνοιξε 48 ημέρες μετά την καθορισμένη προθεσμία, αλλά και για τις τεράστιες δυσλειτουργίες της ηλεκτρονικής εφαρμογής, ζητάνε και τα ρέστα!

Η συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης «σέβονται» τον φορολογούμενο και πόσο εμποτισμένοι είναι από μια δήθεν «τεχνοκρατική» αλλά στην πραγματικότητα βαθιά φορομπηχτική και φοροεισπρακτική μνημονιακή λογική, η οποία μονίμως στοχεύει στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, ενώ ταυτόχρονα αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Εν τέλει, οι πολίτες πέρα από την λαίλαπα των φορολογικών βαρών έχουν να αντιμετωπίσουν και τη τιμωρητική λογική του Υπουργείου. Μόνη και μόνιμη λύση, πέρα από μια αυτονόητη παράταση, είναι να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή που έχουν δρομολογήσει για τον φορολογούμενο, την μικρομεσαία επιχείρηση, τον ελεύθερο επαγγελματία, την Ελληνική Οικονομία. Μόνη και μόνιμη λύση να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, να λήξει η προθεσμία της Συγκυβέρνησης!

Καλούμε όλους τους συλλόγους λογιστών -φοροτεχνικών και τις ομοσπονδίες να συντονίσουν την δράση τους  ενάντια στις πολιτικές της Συγκυβέρνησης.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης