Αποτελέσματα live αναζήτησης

Από κόσκινο περνούν οι αναπηρικές συντάξεις

12 Ιανουάριος 2007
  • Από τους νομούς Χανίων, Ηρακλείου, Λευκάδος, Τρικάλων και Αλεξανδρούπολης ξεκινά το ΙΚΑ τους επανελέγχους στις χορηγούμενες αναπηρικές συντάξεις...
Από τους νομούς Χανίων, Ηρακλείου, Λευκάδος, Τρικάλων και Αλεξανδρούπολης ξεκινά το ΙΚΑ τους επανελέγχους στις χορηγούμενες αναπηρικές συντάξεις. Οπως έχει ήδη δηλώσει ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο έλεγχος θα προχωρήσει σταδιακά σε όλους τους νομούς της χώρας. Αυτοί οι νομοί παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό αναπηρικών συντάξεων σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό συντάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναπηρικές συντάξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κυμαίνονται μεταξύ 8% και 12% όταν στην Ελλάδα ο μέσος όρος ανέρχεται σε περίπου 20%.
Η διαδικασία ελέγχου όλων των αναπηρικών συντάξεων θα ολοκληρωθεί με την επέκταση του θεσμού του ειδικού σώματος γιατρών αναπηρίας σε όλες τις λειτουργούσες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας.
Ο επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων στους υπό εξέταση νομούς θα γίνεται από 3μελή κλιμάκια γιατρών του Ειδικού Σώματος, οι οποίοι θα μελετήσουν το σύνολο των φακέλων και στη συνέχεια θα ασκήσουν έλεγχο σε όσους κριθούν μη επαρκώς τεκμηριωμένοι.
Πηγή Κέρδος


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης