Αποτελέσματα live αναζήτησης

Από κόσκινο περνούν οι αναπηρικές συντάξεις

12 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Από τους νομούς Χανίων, Ηρακλείου, Λευκάδος, Τρικάλων και Αλεξανδρούπολης ξεκινά το ΙΚΑ τους επανελέγχους στις χορηγούμενες αναπηρικές συντάξεις...
Από τους νομούς Χανίων, Ηρακλείου, Λευκάδος, Τρικάλων και Αλεξανδρούπολης ξεκινά το ΙΚΑ τους επανελέγχους στις χορηγούμενες αναπηρικές συντάξεις. Οπως έχει ήδη δηλώσει ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο έλεγχος θα προχωρήσει σταδιακά σε όλους τους νομούς της χώρας. Αυτοί οι νομοί παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό αναπηρικών συντάξεων σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό συντάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναπηρικές συντάξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κυμαίνονται μεταξύ 8% και 12% όταν στην Ελλάδα ο μέσος όρος ανέρχεται σε περίπου 20%.
Η διαδικασία ελέγχου όλων των αναπηρικών συντάξεων θα ολοκληρωθεί με την επέκταση του θεσμού του ειδικού σώματος γιατρών αναπηρίας σε όλες τις λειτουργούσες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας.
Ο επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων στους υπό εξέταση νομούς θα γίνεται από 3μελή κλιμάκια γιατρών του Ειδικού Σώματος, οι οποίοι θα μελετήσουν το σύνολο των φακέλων και στη συνέχεια θα ασκήσουν έλεγχο σε όσους κριθούν μη επαρκώς τεκμηριωμένοι.
Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης