Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ν. Μεσσηνίας - Κάλεσμα σε διαμαρτυρία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 16/07/2014

Συνάδελφοι,

Μετά από μια περίοδο εξοντωτικής δουλειάς (κατάθεση φορολογικών δηλώσεων κλ.π.) οι λογιστές, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα τη δυσβάσταχτη φορολογία ταυτόχρονα με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, ήρθαν επίσης αντιμέτωποι με τις συνεχείς διακοπές και βλάβες στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος του taxisnet, ακόμα και στην καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων. Αποτέλεσμα ήταν να μην κατατεθούν χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις που οδηγεί σε επιβολή προστίμων στους εργαζόμενους ή στους λογιστές συναδέλφους

Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Για αυτό το λόγο πρέπει να δώσει τη χρονική παράταση που είναι αναγκαία για την κατάθεση όλων των φορολογικών δηλώσεων, να μην επιβληθούν πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, να παρθούν άμεσα μέτρα φορολογικής ανακούφισης για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας καλεί όλους τους συναδέλφους, είτε είναι από τους λίγους που πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την αποστολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος δουλεύοντας σε απάνθρωπες συνθήκες (βλέπε σύσταση Υπ. Οικονομικών για αποστολή των δηλώσεων μετά τις 09:00 το βράδυ), είτε ανήκουν στην πλειοψηφία που έχουν μείνει με λίγες ή πολλές δηλώσεις στα χέρια τους να αντιδράσουν και να συμπαραταχθούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Καλαμάτας την Πέμπτη 21/07/2014 και ώρα  10:00 το πρωί ενάντια στην πολιτική απόφαση του Υπουργείου να μας στερήσουν το αυτονόητο διάστημα πέντε μηνών, με το σύστημα να λειτουργεί απρόσκοπτα και όλα τα περιφερειακά ζητήματα ( επικουρικά, φορολόγηση εισοδήματος με απόδειξη δαπάνης κλπ) λυμένα, ώστε να ολοκληρώσουμε με αξιοπρέπεια το έργο μας όπως ξέρουμε και μπορούμε.
Ενάντια σε αυτήν την αντιλαϊκή πρακτική του Υπουργείου Οικονομικών ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας. Ξεσηκωθείτε…

όλοι την Πέμπτη 17/07/2014 και ώρα 10:00 το πρωί έξω από την ΔΟΥ Καλαμάτας

Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι άνεργοι να δυναμώσουν και να αναπτύξουν κοινή πάλη για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φορολογικοί νόμοι, οι φοροαπαλλαγές και οι ενισχύσεις στο κεφάλαιο διεκδικώντας:

- Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
- Κατάργηση της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ , φορολόγηση βάσει των βιβλίων και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης
- Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
- Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, την αφορολόγητη πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ και δευτερεύουσα μέχρι 80 τ.μ.
- Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση του με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.
- Άμεσα κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία.
- Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.


Γραμματεία Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας
[email protected]

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης