Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διαμαρτυρία Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. Ημαθίας για τις υπηρεσίες TAXISnet - Παράταση φορολογικών δηλώσεων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Βέροια 15 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣ :

1. Υπουργό Οικονομικών κ.Γκίκα Χαρδούβελη, Καραγεώργη Σερβίας 10 ΤΚ 10184 ΑΘΗΝΑ, email: [email protected], [email protected]
2. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, Καραγεώργη Σερβίας 10 ΤΚ 10184 ΑΘΗΝΑ, email: [email protected]
3. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, e-mail: [email protected]
4. Γ.Γ.Π.Σ, [email protected]

Kοινοποίηση: TAXHEAVEN, [email protected]
Δ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε. [email protected]

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ TAXIS NET – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τον εκνευρισμό μας σχετικά με τις συνθήκες με τις οποίες μας αναγκάζετε να εργαστούμε κατά την φετινή περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος. Σχετικά με την χθεσινή (14/07/2014) παύση λειτουργίας της ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τις 23:58, είναι τουλάχιστον άστοχη, στερείται σοβαρότητας και λογικής τεκμηρίωσης. Αυτό συμβαίνει -κύριοι και κυρίες που λαμβάνετε αποφάσεις-, ακριβώς διότι δεν λαμβάνετε υπόψη τις πληροφορίες του χρήστη του συστήματος, ο οποίος είναι κυρίως ο λογιστής φοροτέχνης. Επίσης αποδείχτηκε ότι δεν λαμβάνετε υπόψιν και τις δικές σας υποχρεώσεις σχετικά με την περίοδο και τον τρόπο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Για να σας δώσουμε να καταλάβετε επειδή μονίμως δυσλειτουργούσε το taxisnet κατά την διάρκεια των εργάσιμων ωρών μας αναγκάζατε να εργαζόμαστε τα μεσάνυχτα, τα ξημερώματα, τα Σάββατα και τις Κυριακές! Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα δεδομένα υποβολής των δηλώσεων και ειδικότερα τις τελευταίες 14 ημέρες της παράτασης, όπου διαπιστώσατε του λόγου το αληθές. Δώσαμε και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και είμαστε περήφανοι για αυτό. Προτού όμως σκεφτείτε πως πρόκειται για λιγοστούς επαγγελματίες που απολαμβάνουν τεράστιο πελατολόγιο, να σας πληροφορήσουμε ότι οι φετινές τιμές (όταν παίρναμε χρήματα) κυμαίνονταν από 10,00 ευρώ για ανθρώπους που κάποιοι τους κατάντησαν να μην έχουν να πληρώσουν, ούτε αυτά τα δέκα ευρώ.

Ο κλάδος μας αποτελείται σίγουρα, από έξυπνους και συνεπώς καλούς ανθρώπους. Κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα του Κράτους μας και για αυτό κάνουμε τον αγώνα που κάνουμε. Αυτό που εσείς δεν κατανοείτε είναι ότι για πολλούς απλά δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να προλάβουμε τις υποχρεώσεις μας.

Αυτό που δεν κατανοείτε είναι ότι με την πίεση χρόνου δημιουργούνται λάθη, λάθη που θα πρέπει η υπηρεσία και πάλι να τα επεξεργαστεί.

Κλείνοντας το σύστημα στερείτε το κράτος από έσοδα ή τιμωρείτε σχεδόν 300.000 φορολογούμενους, ίσως 500.000 ανθρώπους, οικογενειάρχες, οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση!

Ενώ βλέπετε ότι μέχρι τελευταία στιγμή υποβάλλονται δηλώσεις εσείς τις σταματάτε! Αν έχετε το Θεό σας;

Η επέκταση στην προθεσμία υποβολής εμπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.

Αβίαστα μπορούμε σας παραθέσουμε κάποιους λόγους:

Επειδή δεν τηρήθηκε ο νόμος σχετικά με την περίοδο υποβολής των δηλώσεων που όριζε ρητώς ότι το σύστημα θα έμενε ανοιχτό για πέντε (5) μήνες ήτοι από 1.2.2014 έως 30.6.2014. Το σύστημα άνοιξε στις 20.03.2014, δεν μάθαμε ποιος πλήρωσε το πρόστιμο και τις προσαυξήσεις για το εκπρόθεσμο άνοιγμα;

Επειδή δεν τηρήθηκε η απόφαση που όριζε ότι η εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων θα άνοιγε μετά την παρέλευση 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων.

Επειδή οι βεβαιώσεις συντάξεων και μισθών καταχωρήθηκαν 30.04.2014 άρα πόσο χρόνο είχαν στην διάθεση τους μισθωτοί και συνταξιούχοι; Να μην αναφερθούμε σε αυτούς στους οποίους είχαν γίνει λανθασμένες καταχωρήσεις και έτρεχαν να βρουν το δίκιο τους.

Επειδή δεν διορθώθηκαν τα τεράστια τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων που ουσιαστικά συρρίκνωσαν την ήδη περιορισμένη περίοδο υποβολής τους. Δεν αναφερόμαστε γενικά σε προβλήματα, εννοούμε ότι δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στην υποβολή δήλωσης ειδικά κατά τις καθημερινές εργάσιμες, στις ώρες 10:00-13:30 και 17:00-22:00. Και ακόμη εάν υπήρχε πρόσβαση ενώ εργαζόμασταν και υποβάλαμε στοιχεία, ξαφνικά το σύστημα μπλόκαρε και χάναμε τα δεδομένα τα οποία ξανά έπρεπε να καταχωρήσουμε 2η ή και 3η φορά!

Επειδή ζητούσατε από τους πολίτες και τους επαγγελματίες μέσα από δελτία τύπου να εργάζονται τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο σύστημα taxis, τονίζοντας ότι μόνο εκείνες τις ώρες δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα. Λες και απευθυνόσασταν σε ρομπότ και όχι σε ανθρώπους με συζύγους, παιδιά, γονείς. Ανθρώπους που άλλοι αρρωσταίνουν, άλλοι παντρεύονται, γενικά σε ανθρώπους!

Επειδή κοινοποιήσατε την εγκύκλιο που αφορά στις αλλαγές του ν. 4110/2013 μετά την παρέλευση 421 ημερών από την ψήφιση του νόμου αυτού. Βέβαια και πάλι κανένας σας δεν χρεώθηκε ως εκπρόθεσμος!

Επειδή δεν δώσατε εύλογο χρονικό διάστημα σε όσους τηρώντας τον νόμο υπέβαλαν τη δήλωσή τους εμπροθέσμως, όμως δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση ώστε να τύχουν των απαλλαγών που επέφερε ο ν. 4261/2014 για διόρθωση των αδικιών που εσείς είχατε νομοθετήσει.

Για τους λόγους αυτούς διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και απαιτούμε να δοθεί ΑΜΕΣΑ όχι παράταση, αλλά επέκταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εύλογο χρονικό διάστημα, με βασική προϋπόθεση την ομαλή και συνεχή λειτουργία του συστήματος, έτσι ώστε να δουλέψουμε με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα.


Το Δ.Σ.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης