Αποτελέσματα live αναζήτησης

Λύση-πακέτο για τη ρύθμιση όλων των οφειλών των επιχειρήσεων

16 Ιούλιου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Προς Τράπεζες, ταμεία, προμηθευτές και εφορία

Εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και εφορία προωθεί η κυβέρνηση και τους βασικούς άξονες παρουσίασε σήμερα στην τρόικα. Το σχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά το τέλος της συνάντησης του κυβερνητικού συμβουλίου διαχείρισης ιδιωτικού χρέους με την τρόικα, επιβεβαίωσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Ημερησίας" στις 10 Ιουλίου, καθώς όπως είπε: "Μέχρι τις 15 Αυγούστου θα έχουμε παρουσιάσει κείμενο εργασίας που θα δημιουργεί έναν εξωδικαστικό μηχανισμό συνολικής αντιμετώπισης του χρέους των ιδιωτών και καταρχάς των επιχειρήσεων".

Με αυτόν τον μηχανισμό, όπως λένε οι πληροφορίες, θα δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που χρωστούν σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο και τους προμηθευτές τους να προσφεύγουν σε αυτή τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθεί σφιχτές και σύντομες χρονικά μεθόδους για τη διευθέτηση των οφειλών. Με πιο απλά λόγια θα κάθονται σε ένα τραπέζι επιχειρήσεις, τράπεζες και όσοι έχουν να λαμβάνουν από τις εταιρίες και θα βρίσκουν τρόπο ρύθμισης των οφειλών. Αυτοί μπορεί να είναι είτε οι πολλές δόσεις, είτε η μείωση του επιτοκίου, η διαγραφή προστίμων κλπ.

Βέβαια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, για να υπαχθεί μία επιχείρηση σε αυτόν τον μηχανισμό θα πρέπει να είναι βιώσιμη και να ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες από τους πιστωτές της, οι οποίοι και θα χουν τον κύριο ρόλο στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Για παράδειγμα μπορεί να ζητήσει από την επιχείρηση μείωση λειτουργικών δαπανών, προσωπικού ή αλλαγή μάνατζμεντ κλπ.

Το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης τόνισε ότι σκοπός είναι αυτός ο εξωδικαστικός μηχανισμός διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον κώδικα δεοντολογίας. Σε αυτόν βέβαια, μπορούν να προσφεύγουν κι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν να ρυθμίσουν οφειλές μόνο σε τράπεζες.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης