Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: Απαίτηση επαναλειτουργίας του taxisnet για υποβολή εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

15 Ιούλιος 2014
Taxheaven.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.


Δωδεκανήσου 7
2310-513875
[email protected]
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 15-7-2014

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Κοινοποίηση:
1. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κα Σαββαϊδου Αικατερίνη
2. Γ.Γ. Γ.Γ.Π.Σ. κ. Τσαβδάρη Χάρη
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Απαίτηση επαναλειτουργίας του taxisnet για υποβολή εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Με σειρά επιστολών μας σας είχαμε επισημάνει την ανάγκη προσδιορισμού της 31-7-2014 ως καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων. Επίσης, επισημάναμε πολλάκις, ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε το taxisnet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και διακοπές. Σημειώνουμε και πάλι, ότι αν το σύστημα της Γ.Γ.Π.Σ. για την υποβολή των δηλώσεων είχε τεθεί σε λειτουργία από την 1-2-2014, ως όφειλε, σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και αν όλο αυτό το διάστημα λειτουργούσε ομαλά, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να ζητηθεί καμία παράταση. Το ίδιο το Υπουργείο που δεν τήρησε την ως άνω υποχρέωση, δηλαδή τις νόμιμες προθεσμίες, είναι αυτό που επιμένει για έγκαιρη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων των φορολογουμένων ακόμη και όταν δεν έχει εξασφαλίσει, όπως θα έπρεπε, την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. .

Οι τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα τη χτεσινή, μέρα παρωδία, με το taxisnet να μην μπορεί να ανταποκριθεί, έχει φέρει σε απόγνωση τους συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς οι οποίοι, όπως ήταν φυσικό, δεν κατάφεραν, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Επιτέλους, πρέπει να σταματήσετε να αγνοείτε την πραγματικότητα. Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε την αδυναμία σας να διαμορφώσετε το απαραίτητο πλαίσιο ομαλής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στο διάστημα που επιτάσσει ο νόμος. Έχετε τη δυνατότητα να διορθώσετε τα κακώς γενόμενα και σας καλούμε να το κάνετε άμεσα. Δώστε λύση για την εμπρόθεσμη υποβολή και των υπόλοιπων φορολογικών δηλώσεων.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ