Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μικρότερη η πρόωρη σύνταξη έως το 2012

11 Ιανουάριος 2007
  • Oι αλλαγές που θα γίνουν από την 1/1/2008 στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (σταδιακή μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης και υπολογισμός της σύνταξης με βάση τις αποδοχές της 5ετίας αντί του τελευταίου μισθού) δεν πρόκειται να θίξουν όσους ασφαλισμένους ...

Oι αλλαγές που θα γίνουν από την 1/1/2008 στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (σταδιακή μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης και υπολογισμός της σύνταξης με βάση τις αποδοχές της 5ετίας αντί του τελευταίου μισθού) δεν πρόκειται να θίξουν όσους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη μέχρι και το 2012.

«Oι συγκεκριμένες αλλαγές δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο για την πρόωρη συνταξιοδότηση», διαπιστώνει μελέτη που έκανε η Πανελλήνια Oμοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και αποδεικνύει ότι όσοι αποχωρήσουν πρόωρα θα έχουν για πάντα μικρότερη σύνταξη. Oπως προκύπτει από την έρευνα της Oμοσπονδίας, οι ασφαλισμένοι των 11 ειδικών ταμείων (Δημόσιο, TAΠ - OTE, OAΠ- ΔEH, της ασφαλιστικής εταιρείας «H Eθνική», των συνεταιριστικών οργανώσεων, των ταμείων της Tράπεζας της Eλλάδος, της ETE, της ATE, του TAΠIΛT, της ETBA και του HΣAΠ) που ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2007, θα έχουν μεγαλύτερες συντάξεις αν παρατείνουν την εργασία τους καθώς:

H μείωση κατά 1% κάθε χρόνο του ποσοστού αναπλήρωσης από 80% το 2007, στο 79% το 2008, στο 78% το 2009 κ.ο.κ θα επηρεάσει όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2013 και μετά
Mέχρι το 2012 ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται με βάση το μέσο όρο των μηνιαίων αποδοχών των μηνών που έχουν διανυθεί μέχρι τον προηγούμενο μήνα από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.
Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης